Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Universitatea „Aurel Vlaicu” partener în organizarea acestui eveniment sportiv de anvergură

Federaţia Română de Atletism, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi Consiliul Judeţean Arad organizează preliminariile Campionatului Mondial de Alergare 50 de km. Evenimentul va avea loc în data de 30 iunie 2019 şi se va desfăşura pe Faleza Mureşului din Arad, de la ora 7.00 dimineața.  La eveniment sunt așteptați sportivi profesionişti şi amatori pregătiți să stabilească baremul de timp care să le permită participarea la Campionatul Mondial de 50 km care va avea loc în acest an, în România, la Braşov, în data de 1 septembrie.

Universitatea „Aurel Vlaicu” partener în organizarea acestui eveniment sportiv de anvergură
Comentează 0

Ne bucurăm că la Arad am găsit parteneri serioşi pentru organizarea unui eveniment sportiv atât de important pentru ţara noastră. Pentru Federaţia Română de Atletism este important să găsească parteneri locali care să se implice în competiţii de anvergură naţională şi internaţională. Faptul că Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi Consiliul Judeţean vin alături de Federaţia Română de Atletism este o dovadă că, atunci când găseşti oameni dedicaţi comunităţii, se pot face lucruri foarte serioase” a declarat preşedintele subsecţiei de ultra atletism din cadrul Federaţiei Române de Atletism, Diana Amza.

Ne bucurăm că, alături de Federaţia Română de Atletism şi Consiliul Judeţean Arad, suntem implicaţi în organizarea acestui eveniment sportiv foarte important pentru România. Universitatea noastră s-a implicat întotdeauna în evenimentele importante pentru comunitatea locală și suntem onorați să fim parteneri, de această dată, în organizarea preliminariilor Campionatului Mondial de Alergare 50 de km.  Ne dorim să fim gazde bune pentru sportivii care vor sosi la Arad cu această ocazie şi nu putem decât să sperăm că aici vor fi stabilite recorduri  notabile”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile.

  Ne dorim să atragem cât mai multe evenimente de mare anvergură spre judeţul Arad. Faptul că duminica viitoare vom avea acest eveniment, în premieră, la Arad, faptul că mai avem şi altele de această anvergură, arată că ne mişcăm şi că ne dorim să găsim cât mai multe puncte de atracţie în această parte a ţării. Suntem pe un drum ascendent şi prin astfel de evenimente vrem să deschidem poarta spre marile competiţii interne şi internaţionale” a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad,  Sergiu Bîlcea.

Chiar dacă este la prima ediţia a unui concurs oficial de alergare de 50 de kilometri, organizatorii speră ca rezultatele obţinute să-i propulseze pe sportivii români spre cele mai înalte trepte ale podiumului mondial. „ La Arad, se vor stabili cu siguranţă recordurile naţionale pentru alergare pe distanţa de 50 de km. Ne dorim ca sportivii să obţină cele mai bune rezultate astfel încât să ajungă în rândul elitelor mondiale pe această distanţă. Avem sportivi de mare valoare şi aş anumera doar câţiva, care sunt chiar din Arad : Iulia Ghinga, Mara Guler, Denisa Mateucă, Sorin Mîneran şi Roland Unterweger. Toţi aceşti sportivi au demonstrat că au puterea şi au capacitatea să aducă rezultate bune” a spus Vasile Blidar, membru în comitetul de organizare al evenimentului.

 

 


Scrie un comentariu

trimite