Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Uniunea Europeană, un fel de insulă a speranței pentru majoritatea românilor

Corupția generalizată, dusă la rang de artă de actuala conducere a țării, îi face pe români să se uite cu speranță către Uniunea Europeană. Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE.

Uniunea Europeană, un fel de insulă a speranței pentru majoritatea românilor
Comentează 0

Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE, iar în cazul unui referendum pe această temă, 65% ar vota pentru rămânerea în Uniune, conform unui Eurobarometru făcut public miercuri de Parlamentul European.

Dacă la nivel european, temele considerate prioritare de dezbaterile din campania pentru alegerile europarlamentare sunt, în ordine, imigraţia, economia, combaterea şomajului în rândul tinerilor şi combaterea terorismului, mediul, pentru români, acestea sunt: economia, conbaterea şomajului în rândul tinerilor, promovarea drepturilor omului şi a democraţiei, protecţia cosumatorului şi siguranţa alimentară şi protecţia socială.

"62% dintre europeni, nivel record în ultimii 25 de ani, respectiv 49% dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE a ţării lor", se arată în studiu, care relevă o creştere uşoară faţă de perioada similară a anului trecut, dar o scădere de 10 procente faţă de luna aprilie a acestui an.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite