Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Unirea Principatelor Române, sărbătorită pe platoul din fața Palatului Administrativ prin tradiționala Horă a Unirii

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită pe platoul din fața Palatului Administrativ prin tradiționala Horă a Unirii, în care s-au prins arădenii participanți la ceremonia dedicată marelui eveniment istoric ce a deschis calea înfăptuirii unirii tuturor românilor sub același drapel.

Unirea Principatelor Române, sărbătorită pe platoul din fața Palatului Administrativ prin tradiționala Horă a Unirii
Comentează 0

„Astăzi sărbătorim Unirea Principatelor Române, un eveniment istoric de o importanță fundamentală în construcția Statului Român modern, săvârșit acum 159 de ani, ca un act de suprem curaj în condiții politice potrivnice.

În anul Centenarului Marii Uniri, semnificația istorică a Unirii Principatelor ne este și mai puternic relevată. Noi, românii, ne sărbătorim anul acesta îndeplinirea obiectivelor naționale fundamentale pe care națiunea noastră și le-a definit în tumultul istoriei. Mai mult decât atât, prin horă - dansul nostru tradițional - transmitem mesajul de unitate și frățietate.

Omagiem anul acesta, în deplin acord cu spiritul european și exemplul altor popoare europene, acele personalități, acte istorice și valori care ne-au definit ca națiune și statalitate. De aceea am simțit o mare bucurie și o mare mândrie să mă prind în Hora Unirii alături de arădenii care au onorat prin prezența lor această sărbătoare și cărora le mulțumesc din suflet. 

Mulțumesc de asemenea pentru ajutorul dat în organizarea evenimentului structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, Arhiepiscopiei Aradului, Inspectoratului Școlar Județean, Muzeului Județean Arad. 

La mulți ani români! La mulți ani, România!” - Florentina Horgea, Prefect al Județului Arad.

Galerie foto (17)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite