Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Undă verde pentru proiectul de refacere a zonei centrale

Viceprimarul Lazăr Faur, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad, a prezentat primii pași pentru refacerea totală a zonei centrale a Aradului, proiect care urmează să fie finanțat din fonduri europene. În cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL, Lazăr Faur a anunțat că a fost selectată firma care, în termen de opt luni, va elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

Undă verde pentru proiectul de refacere a zonei centrale
Comentează 0

„Una dintre prioritățile noastre este să amenajăm zona centrală istorică, zonă care urmează să fie îngrijită și remodelată, să ofere confort așa cum își doresc arădenii. Săptămâna trecută a fost încheiată procedura pentru documentația tehnico-economică pentru axa Podgoria - Avram Iancu, care va fi total remodelată. Trotuarele vor fi refăcute cu piatră naturală pe ambele sensuri, în zona mediană vor fi refăcute spațiile verzi și sistemul de irigații, pregătim un sistem inteligent de control a circulației și sisteme de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități. În Piața Avram Iancu vom avea un pasaj subteran care pornește de la Vasile Goldiș spre Grigore Alexandrescu, în legătură cu parcarea subterană și un al doilea pasaj spre Strada Nicolae Bălcescu și Podul Decebal. Piața va fi refăcută, cu zone verzi, fântână arteziană, alei și mobilier urban. Prin acest proiect, vrem să dăm o imagine bună la suprafața solului, urmând să avem un proiect pentru clădirile istorice”, a spus viceprimarul Lazăr Faur.

Potrivit deputatului Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad, lucrările ar putea începe în 2023. „Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va trebui aprobat la finalul lui octombrie, apoi anul viitor, în funcţie de ghidul pregătit de ADR vor putea fi alocate sumele, iar în 2023 trebuie să avem un şantier”, a ţinut să precizete Sergiu Bîlcea.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite