Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Unanimitate de voturi pentru  reorganizarea Poliției Locale: mai mulți oameni în stradă

Autoritățile locale susțin că Direcția Generală Poliția Locală accelerează programul de amplificare a prezenței pe străzile Municipiului Arad, inițiat în cursul anului 2019.

Astfel, în cursul ședinței CLM de astăzi, aleșii locali au votat în unanimitate o nouă reorganizare a poliției locale, prin care 12 funcții au fost transferate dinspre activități preponderent de birou către serviciile de ordine publică și circulație.

Unanimitate de voturi pentru  reorganizarea Poliției Locale: mai mulți oameni în stradă
Comentează 0

Potrivit reprezentanților Primăriei, ca urmare a acestei noi etape de reorganizare, serviciile ce funcționează exclusiv în contact direct cu cetățenii reprezintă peste 75% din organigrama DGPL.

„Această creștere etapizată a ponderii serviciilor operative, pe parcursul ultimilor doi ani, a fost susținută și de dispoziția primarului Municipiului Arad prin care, pe durata stării de urgență, personalul structurilor de protecția mediului, disciplina în construcții, control comercial, supraveghere comunitară și pază obiective susține în teren serviciile de ordine publică ale DGPL care acționează împreună cu Poliția Română, Jandarmeria Română și MapN.

Drept urmare, deși dispune de doar aproximativ 150 de angajați, în perioada martie-aprilie 2020, Direcția Generală Poliția Locală a utilizat în mod continuu cca. 120 dintre aceștia în ture de 12 ore, pentru asigurarea non-stop a coborârilor de pe autostradă, paza neîntreruptă a trei centre de carantină și a noului centru destinat oamenilor străzii, verificarea zilnică a persoanelor aflate în autoizolare și a domiciliilor persoanelor infectate, prezența în filtrele organizate de Poliția Română în municipiu și patrularea cartierelor arădene”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

După finalizarea crizei cauzate de noul coronavirus, autoritățile locale promit că Poliția Locală va continua eficientizarea funcționării curente, prin automatizarea unor fluxuri de date, extinderea utilizării echipamentelor IT&C în teren și eliminarea unor activități cronofage. În final, funcțiile din teren create prin redistribuirea unor funcționari din sediul central și dispecerat se vor concretiza în alocarea permanentă a unor polițiști locali pentru fiecare cartier arădean. „În acest fel, Primăria Municipiului Arad va veni în întâmpinarea solicitărilor exprimate de contribuabili privind asignarea unor polițiști locali familiarizați cu problemele diverselor zone, în afara echipajelor mobile ce parcurg orașul 24/24”, se mai arată în comunicat.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite