Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

“Un veac de la Marea Unire” la CLIO (FOTO)

Asociatia “Ion Andreescu” Arad a organizat miercuri 18 iulie, ora 18, la Sala Clio,  vernisajul expozitiei “Un veac de la Marea Unire”. Evenimentul marcheaza in anul Centenarului, aniversarea marelui moment istoric, prin care se doreste sa se readucă in memoria colectiva rolul major al aradenilor la infaptuirea Marii Unir

“Un veac de la Marea Unire” la CLIO (FOTO)
Comentează 1

Au expus pe simeze si pe stative 30 de artisti plastici unele lucrari având ca tema Marea Unire și ca atare au fost expuse si cateva portrete ale personalitatilor importante de la acea vreme cat si peisaje autohtone.

  Invitatul evenimentului a fost istoricul si criticul de arta Petras Lucian, care a constatat: ”Vernisajul erxpoziției ”Un veac de las Marea Unire” se circumscrie efortului general înregistrat de societatea românească de a aniversa actul Unirii și de a aduce un profund și pios omagiu înaintașilor noștri, care au făcut posibil acest eveniment important. lucrările membrilor cenaclului se încadrează în tematica anunțată, dar în același timp sunt înfățișate privitorilor și compoziții care devorează tendințe ale artei românești contemporane.”

 

Vasile de Zărand

 

 

Galerie foto (67)


Scrie un comentariu

trimite