Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un tânăr din Coreea de Nord vorbește despre lumea exterioară regimului dictatorial

După ce tatăl său a murit în timpul foametei din anii 1990 şi mama şi sora sa au plecat în China, Jospeh Kim a fost lăsat pe străzi, fiind nevoit să fure şi să cerşească pentru a supravieţui.

Un tânăr din Coreea de Nord vorbește despre lumea exterioară regimului dictatorial
Comentează 0

Când a împlinit 16 ani, el a fost trimis în Statele Unite ale Americii de către o organizaţie caritabilă. După ce a crescut în regimul dictatorial, noua viaţă în SUA a fost o experienţă inedită.

Întrebat de către Reddit AMA ce l-a surprins cel mai mult în America, tânărul a dat un răspuns surprinzător. Se pare că nu clădirile înalte, mâncarea de la fast food sau “liniştea” au fost cele care l-au impresionat.

“Venind în America, probabil că cel mai mare şoc a fost faptul că fiecare are o viaţă diferită. Cred că un alt lucru ar fi acela că oamenii merg în parcuri şi stau pe iarbă. Este ceva ce nu mi-am imaginat că voi vedea vreodată. Nu avem aşa ceva în Coreea de Nord. Nu avem astfel de lucruri”, a răspuns tânărul.

În timp ce Kim este extrem de bucuros că lupta sa cu greutăţile din Coreea de Nord a încetat şi apreciază lucrurile simple în viaţă, precum faptul că poţi sta pe iarbă alături de cei dragi, există şi lucruri care îi lipsesc.

"Este un râu unde am învăţat să înot. Erau munţi pe care urcam doar pentru distracţie. Lucrul care îmi lipseşte însă cu adevărat este părul din spatele casei. Chiar dacă m-aş întoarce în Coreea de Nord, lucru care nu se va întâmpla niciodată, nu aş putea să spun: asta e casa mea pentru că familia mea nu mai e acolo. Vâzând părul pe care l-am plantat mi-ar stârni emoţie”, a mai spus el.

Sursa evz.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite