Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un spectacol-manifest, un film tentant, o dublă porție de râs și o expoziție de-o seară. Toate - în această săptămână, la Casa Artelor

Teatru, film și arte plastice. Ingredinete din a căror atentă meșteșugire ies la iveală nu mai puțin de patru evenimente petrecute în această săptămână la Casa Artelor.

Un spectacol-manifest, un film tentant, o dublă porție de râs și o expoziție de-o seară. Toate - în această săptămână, la Casa Artelor
Comentează 0

Șirul de întâmplări culturale începe marți, 20 februarie, la ora 18.00. Atunci, în sala StudioArt, trei tineri actori propun spectacolul “Marcel și-a lăsat barbă”, după Ion Sapdaru. Proiectul este coordonat de Petru Silviu Văcărescu și îi aduce pe aceeași scenă pe Ionuț Iova, Simion Caragia și Sebastian Vâlcea – studenți masteranzi la Facultatea de Muzică și Teatru. Spectacolul este parte a “Campaniei de prevenire a consumului de droguri”. Cea de-a doua reprezentație a spectacolului are loc în aceeași seara, de la ora 20.00.

După un traseu festivalier internațional de marcă (Toronto, Competiția San Sebastian, Busan, Hamburg, Namur, Belgrad) și o serie de premii (Premio Sebastiane, Prix Decouverte la Namur, Cea mai buna regie la Belgrad), “Soldații. Poveste din Ferentari” este proiectat din nou, în 22 februarie, la Casa Artelor. Producția, semnată de regizoarea Ivana Mladenovic este o variantă modernă a celebrei a poveștii "Romeo și Julieta", o istorie plasată la periferia Bucureștiului, acolo unde două lumi total diferite se întâlnesc. O poveste de dragoste ce se transformă într-o fabulă despre vinovăție. Proiecția, organizată de Asociația Marele ecran are loc în sala StudioArt, la ora 19.30. Costul unui bilet este de 10 lei.

Dacă e 23, e Just Push Play. Trupa Just Push Play revine în Timișoara pentru încă o seară în care distracția e garantată. Fără scenariu, fără regizor și fără pregătiri prealabile, Robi, Dragoș și Andrei vă provoacă să îi… provocați. Cuvinte cheie, stări și situații sugerate de public sunt transformate de cei trei improvizatori în… cascade de râs. Așa că, dacă vă e poftă de o porție dublă de umor de calitate garnisită cu inspirație și distracție spuneți JUST PUSH PLAY vineri, 23 februarie, de la ora 19.00 și de la 21.00 în sala Studio a Casei Artelor. Vă fac să râdeți: Robi Pavicsits, Dragoș Muscalu și Andrei Teleleu. Artist support: 20 ron.

Un proiect inedit. O expoziție de o… seară. Proiectul  ROAD SHOW EAST se oprește sâmbătă, 24 februarie 2018 la ora 19.00, la Casa Artelor / Galeria Pygmalion din Timișoara. Expoziția va fi deschisă aici doar pentru o seară este cea de-a doua oprire din cuprinsul unei călătorii spre est pe care doi artiști, Agnes Hamvas & Hubert Hasler, au hotărât să o întreprindă prin hățișurile unei Europe din ce în ce mai lipsită de ideal comun, în care neacceptarea celuilalt pare să redevină regulă. Călătorind prin zonele estice ale Uniunii Europene sau în părți ale Europei încă neincluse în această Uniune (Serbia), cei doi au văzut în acest drum oportunitatea de a colecta abordări contemporane ale artei și a le duce cu ei peste granițe de-a lungul călătoriei, fiecare oprire-expoziție cuprinzând astfel de proiecte invitate (instalații foto-video, materiale neconvenționale și desen performativ etc). Proiectele invitate în Galeria Pygmalion din Timișoara sunt semnate de Amalie Atkins, NOIMA, Dragos Hanciu, András J. Nagy, Adrijan Karavdić, Jiri Kocica,  Michael Koch, Gani Llalloshi, Siniša Labrović, Bojana Stamenkovic.

 

 

 

 

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite