Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un sfert de veac de la absolvirea primei promoții a Universității „Aurel Vlaicu” Arad

Un sfert de veac de la absolvirea primei promoții a Universității „Aurel Vlaicu” Arad
Comentează 4


 Acum 30 de ani, adică în 1990, în clădirea tinerei universități arădene ” Aurel Vlaicu”, clădire aflată pe-atunci în incinta vechii Uzine de Vagoane s-au înscris la cursuri  studenți la șapte facultăți:
- Tehnologia produselor alimentare
-TCM ( Tehnologia Construcțiilor  de Mașini)
- Tehnologia sudurii
-Filatură - țesătorie
- Finisare chimică textilă
-Tricotaje- confecții
-Material rulant de cale ferată

După cinci ani de studii, adică în anul 1995,  a absolvit prima generație a proaspetei universități arădene. De atunci, la fiecare 5 ani , la inițiativa foștilor absolvenți, are loc câte o întâlnire festivă, iar în ultimii 10 ani, în fiecare an.

Anul acesta, la un sfert de veac de când viitorii ingineri părăseau sălile Universității ” Aurel Vlaicu ” din Arad, la inițiativa fostului student , Radu Iancu, aproximativ 35 de foști colegi împreună cu alți 5 profesori, au sărbătorit evenimentul printr-un curs festiv și o întâlnire de suflet, primul în Sala de evenimente a noii clădiri a ”UAV” Arad, din zona Micălaca , iar cealaltă, la un club privat de pe malul Mureșului.
La cursul festiv au luat cuvântul, depănând amintiri,  rectorul Universității ”Aurel Vlaicu” Arad, prof. univ. Ramona Lile, președintele senatului, prof. univ. Ioan Radu, prorector UAV, prof, univ. Alexandru Popa, decanul Facultății de inginerie, conf. univ. Dan Glăvan și prof. univ. Liviu Bocîi.
 După intonarea imnului României precum și ” Gaudeamus igittur”, s-au înmânat diplome și flori tuturor participanților, aceștia ” punctând” cu câte -o amintire evenimentul.
Glumele din timpul studenției, amintirile și farsele din  viața de student, voia bună,  au continuat pe terasa de pe malul Mureșului, numărul participanților crescând cu încă 5 profesori și mai mulți colegi.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite