Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un pas important pentru începerea lucrărilor la pasajul peste calea ferată din Micălaca

În Consiliul Local Municipal Arad se face astăzi un pas important pentru finalizarea pasajului peste calea ferată din Micălaca.

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi vizează declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul care face parte din proiectul de utilitate publică de interes local „Reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și apă uzată Gradiște Est”.

 Un pas important pentru începerea lucrărilor la pasajul peste calea ferată din Micălaca
Comentează 3

Terenurile astfel expropriate vor fi folosite şi pentru mutarea liniilor de înaltă şi medie tensiune, operaţiune fără de care lucrările la pasaj nu pot continua.

Despre expropriere au vorbit în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la PNL deputatul Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad şi viceprimarul Lazăr Faur, prim-vicepreşedintele Organizaţiei,  care au anunţat că PNL votează pentru deblocarea lucrărilor la pasajul din Micălaca. „Așa cum am anunțat săptămâna trecută, Guvernul este pregătit să reia lucrările la pasaj, după ce va putea interveni pe terenurile din jur pentru relocarea cablurilor de curent. Mă bucur că astăzi se votează în CLM exproprierea terenurilor, o etapă necesară. Am discutat cu directorul CNIR Timișoara, expertiza pentru lucrările executate este gata, se va scoate la licitație restul lucrărilor, inclusiv mutarea stâlpilor de curent. Odată cu refacerea drumului Arad – Șiria și realizarea pasajului, lucrări întârziate nepermis, vom avea o infrastructură bine pusă la punct în această zonă și un trafic fluidizat. Peste câțiva ani, realizarea centurii de sud-est va ajuta și mai mult la un trafic fluent, așa cum ne dorim”, a spus deputatul Sergiu Bîlcea, președintele PNL Arad.

La ce preţuri vor fi expropriate terenurile

Potrivit viceprimarului Lazăr Faur, vor fi expropriate opt coridoare, cu o suprafaţă totală de 75.000 de metri pătraţi, efortul financiar al Primăriei fiind de aproximativ 2,2 milioane de lei. Acesta susţine că prreţurile care vor fi oferite proprietarilor diferă, în funcţie de categoria terenului. Astfel, pentru terenurile intravilane se va plăti 30 de euro pe metru pătrat, cu excepţia unei proprietăţi mai mari, pentru care conform legii nu se poate oferi decât 15 euro pe metru pătrat, iar pentru cele extravilane un euro pe metru pătrat.

„Prin intervenția noastră, deblocăm această investiție care a fost tergiversată mult prea mult. Pasajul nu este un proiect finanțat de Primăria Arad, dar avem tot interesul să fie realizat în sfârșit și să avem un trafic mai bun pe centura orașului și în Micălaca. De aceea, facem un efort financiar și contribuim la realizarea investiției. Sper să trecem cu bine peste proceduri iar Guvernul să reia lucrările și să avem cât de repede se poate pasajul funcțional”, a ţinut să precizeze viceprimarul Lazăr Faur. Potrivit acestuia, în cazul în care proprietarii vor fi nemulţumiţi şi se vor adresa instanţei, procedura va merge înainte, eventualele litigii urmând să fie soluţionate ulterior.

În încheiere, trebuie spus că proiectul a trecut în unanimitate de votul consilierilor municipali.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite