Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou contract pe Regenerare Urbană, semnat!

Un nou contract pe Regenerare Urbană a spaţiilor dintre blocuri a fost semnat, miercuri, 6 iunie 2018, în cadrul întâlnirii cetăţeneşti organizate de Primăria Municipiului Arad în cartierul Micălaca, zona 300.  

Un nou contract pe Regenerare Urbană, semnat!
Comentează 0

Investiţia în valoare de 5 milioane de euro va schimba radical aspectul urbanistic al zonei din spatele blocurilor situate pe străzile:  T. Stamatiad, Ghe. Ciuhandu, Cornel Radu, Ilie Măduță, A.P. Negură, Pavel Alaszu, N. Brânzeu şi Bd. N. Titulescu.  Aici se vor amenaja spațiile verzi, locurile de joacă și recreere, se vor moderniza căile de acces și iluminatul public şi se vor amenaja parcări, atât la sol cât şi supraterane.  

Concret vorbim despre: o suprafaţă de 21.332 mp m2 destinată parcării autovehiculelor, 2.122 m2  trotuare amenajate,  canalizare pluvială pe o lungime de 1.500 ml,  spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 5.828 m2, 10 de cvartale din zona 300 reamenajate,  639 locuri de parcare amenajate la sol, iar alte 427 locuri generate prin realizarea celor 3 parcări de tip Fast Park, situate pe străzile A. P. Negură, Ghe. Ciuhandu şi Ilie Măduță. Şi tot în această zonă municipalitatea şi-a propus amenajarea unui loc de joacă pentru copii.

În paralel cu lucrările prevăzute în proiectul de Regenerare urbană, vor fi

demarate şi cele de amenajare a unui număr de 18 platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor. Acestea sunt o alternativă la platformele clasice, reprezentate de țarcuri (din gard metalic sau zidărie) în interiorul cărora se amplasează containere / pubele. Împreună cu asociaţiile de proprietari, reprezentanţii municipalităţii vor stabili noile amplasamente ale platformelor ecologice.

Tot în cartierul Micălaca, zona 300 se are în vedere demararea în aceeaşi perioadă şi a proiectului de Extindere a sistemului de iluminat public, pentru creşterea siguranţei traficului rutier şi pietonal nocturn, îmbunătăţirea securităţii şi siguranţei cetăţenilor pe timp de noapte şi nu în ultimul rând atingerea unei perfomanţe energetice prin folosirea aparatelor de iluminat cu LED-uri.

Regenerarea urbană a spaţiilor dintre blocuri este o investiţie realizată din bugetul general al Municipiului Arad şi fonduri de creditare  BERD. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data  emiterii ordinului de începere.  

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite