Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

Primul contract pe Regenerare Urbană a fost semnat!

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi directorul general al PORR Construct SRL, Klaus Bleckenwegner au semnat marţi, 5 iunie, primul contract pe Regenerare Urbană a spaţiilor dintre blocuri în cadrul întâlnirii cetăţeneşti organizate în cartierul Micălaca, zona Mioriţa.  

Primul contract pe Regenerare Urbană a fost semnat!
Comentează 0

În valoare de peste 5 milioane de euro, investiţia va îmbunătăţi cadrul de viaţă în această zonă a municipiului prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară. Lucrările vor consta în amenajarea de spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajarea de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.

Concret vorbim despre: o suprafaţă de 34.403 m2 destinată parcării autovehiculelor, 4.768 m2  trotuare amenajate,  canalizare pluvială pe o lungime de 2.470 ml,  spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 4.899 m2, 25 de cvartale din zona Mioriţa reamenajate,  1.281 locuri de parcare amenajate la sol, iar alte 324 locuri generate prin realizarea celor două parcări de tip Fast Park, situate pe strada Păşunii.

Mai mult decât atât, în paralel cu Regenerarea urbană vor fi demarate alte două lucrări: modernizarea iluminatului public şi introducerea rampelor ecologice în subteran.”, a explicat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Regenerarea urbană a spaţiilor dintre blocuri este o investiţie realizată din bugetul general al Municipiului Arad şi fonduri de creditare  BERD. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data  emiterii ordinului de începere.  

Regenerarea urbană a spaţiului public dintre blocuri este unul  dintre cele mai ambiţioase proiecte ale Municipalităţii arădene.  În valoare totală de 50 de milioane de euro, investiţia vizează opt loturi: Alfa, Vlaicu stânga, Vlaicu dreapta, centru, Confecţii şi Micălaca  Proiectul ar urma să fie finalizat în vara anului 2020.

Când vom încheia acest proiect de Regenerare Urbană, vom fi primul oraş din ţară care finalizează infrastructura din interiorul cvartalelor.” a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite