Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou computer tomograf pentru Spitalul TBC (FOTO)

Consiliul Județean a livrat astăzi al V-lea computer tomograf la Spitalul TBC. Acesta a fost cumpărat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul proiectului de prevenire a bolilor infecțioase, „Joint prevention and surveillance of infectious diseases and hospital-acquired infections in Arad, Mako and Hódmezovásárhely / Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţiilor intraspitaliceşti în Arad, Mako şi Hódmezovásárhely”.

Un nou computer tomograf pentru Spitalul TBC (FOTO)
Comentează 1

Proiectul a fost finanțat prin Programul Interreg România-Ungaria.  Computerul tomograf urmează să fie instalat într-o construcție modulară în curtea spitalului TBC din Grădiște și va deservi secția de Boli Infecțioase. În vederea punerii sale în funcțiune în perioada următoare se vor face toate demersurile privind instalarea, obținerea autorizațiilor prevăzute de legislația în vigoare privind echipamentele radiologice și instruirea personalului.

Valoare computerului tomograf  este de aproximativ patru milioane de lei.

„Suntem printre puținele spitale publice din România echipate cu cinci computere tomograf! Majoritatea sunt cumpărate din fonduri europene. Asta înseamnă un succes al Consiliului Județean Arad, dar pe de altă parte, din perspectiva Spitalului, creează obligația pregătirii unor medici specialiști care să folosească aceste computere la capacitate maximă. În urmă cu cinci-șase ani, examinările cu computere tomograf se făceau pe bani mulți, doar în sistemul privat. Astăzi, prin investițiile făcute de Consiliul Județean Arad, ele se realizează gratuit la Spitalul Județean! Insist, însă, pe faptul că este nevoie de mai mulți medici care să folosească aceste aparate, fiindcă timpul de așteptare este mare", a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite