Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un membru al clanului mafiot italian `Ndrangheta a fost prins și arestat la Arad

Un student din Arad care se ocupa cu traficul de droguri și aparținea clanului mafiot Ndrangheta, a fost reținut de reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. În timpul unei zile de acțiune executată de 10 țări, 132 de membri ai uneia dintre cele mai puternice rețele criminale din lume au fost luați în custodie. La primele ore ale zilei de 3 mai, autoritățile de aplicare a legii din Belgia, Germania, Italia, Franța, Portugalia, Slovenia, Spania, România, Brazilia și Panama au percheziționat mai multe locații și au confiscat mai multe companii. Peste 2 770 de ofițeri au fost implicați pe teren în timpul zilei de acțiune.

Un membru al clanului mafiot italian `Ndrangheta a fost prins și arestat la Arad
Comentează 0

Eurojust și Europol au susținut această operațiune internațională împotriva `Ndranghetei, care este acum cea mai mare lovitură care a implicat sindicatul policriminal italian până în prezent. Organizația în stil mafiot este responsabilă pentru mare parte din comerțul cu cocaină din Europa, combinat cu spălarea sistematică de bani, mită și violență.

Rețeaua criminală italiană a fost dedicată în principal traficului internațional de droguri din America de Sud către Europa, precum și Australia. Autoritățile au descoperit că rețeaua lucrează în parteneriat cu grupul criminal organizat columbian „Gulf Clan” și un grup criminal vorbitor de albaneze care operează în Ecuador și în mai multe țări europene.

În plus, clanurile ‘Ndrangheta au fost implicate în traficul internațional de arme de foc din Pakistan în America de Sud, furnizând arme celebrului grup criminal PCC (Primeiro Comando da Capital) în schimbul transporturilor de cocaină. Anchetatorii au urmărit fluxul de bani într-un sistem global extins de spălare a banilor, cu investiții masive în Belgia, Germania, Italia, Portugalia, Argentina, Uruguay și Brazilia. Grupul infracțional își investea profiturile în imobiliare, restaurante, hoteluri, companii de spălătorie auto, supermarketuri și alte activități comerciale. Pentru a plăti pentru cocaină sau pentru a transfera bunuri ilicite, infractorii se bazau adesea pe facilitatori care foloseau sistemul hawala.

Sursa: 132 ‘Ndrangheta mafia members arrested after investigation by Belgium Italy and Germany


Scrie un comentariu

trimite