Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un mare sfânt este SĂRBĂTORIT ASTĂZI! Tu le-ai spus LA MULȚI ANI celor dragi?

Astăzi, creștinii îl serbează pe Sfântul Ierarh Simion, episcopul Trimitundei, care ar ajuta pe cei aflați în suferință și acum.

Un mare sfânt este SĂRBĂTORIT ASTĂZI! Tu le-ai spus LA MULȚI ANI celor dragi?
Comentează 0

Sfântul Spiridon a trăit în veacul al VI-lea, în Cipru. A fost păstor de oi, a fost căsătorit și a avut o fiică, Irina.

Născându-se într-o familie de oameni simpli, Sfântul Spiridon era și el smerit cu inima și bun cu viața. Astfel a viețuit cu cinste și cu plăcere de Dumnezeu, urmând lui David în blândețe, lui Iacob în simplitatea inimii și lui Avraam în iubire de străini.

A fost înscăunat ca episcop al Trimitundei, după moartea soției sale. Aici a păstorit până în anul 348, când s-a mutat la cele veșnice, fiind îngropat în Biserica "Sfinților Apostoli" din Trimitunda

Avea darul tămăduirilor prin rugăciune, fiind numit de popor "făcătorul de minuni". 
A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din 325, mărturisind credința în dumnezeirea lui Iisus Hristos, împotriva ereziei lui Arie. Tradiția spune că și-a însoțit cuvântul de apărare a dogmei cu o minune: a luat o cărămidă și, făcând asupra ei semnul crucii cu mâna dreaptă, a strâns-o în cealaltă mână și din cărămidă s-au văzut ieșind: focul, care s-a ridicat în văzduh, apa, care a curs pe pământ și în mâna Sfântului Spiridon a rămas lutul, închipuindu-se astfel, prin mijlocirea celor create, adevărul despre Sfânta Treime, cea într-o ființă. 
În prezent, moaște sale se află în Biserica Sfântului Spiridon din insula Corfu. Aici sărbătoarea hramului începe în fiecare an cu o săptămână înainte, în duminica premergătoare sărbătorii din 12 decembrie, când moaștele Sfântului Spiridon sunt scoase și așezate într-un loc special pentru închinarea credincioșilor.

În afară de hram, moaștele Sfântului sunt scoase în procesiune de mai multe ori pe an cu diferite ocazii.

sursa: observator.tv

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite