Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un malware poate infecta iPhone-urile fără acţiunea utilizatorului

Dacă, în general, infectarea cu malware intervine în urma accesării unui site prin click-ul pe un link, o companie israeliană a creat un software de spionaj care infectează iPhone-urile independent de ceea ce face utilizatorul.

Un malware poate infecta iPhone-urile fără acţiunea utilizatorului
Comentează 0

O controversată companie israeliană, NSO Group, cunoscută pentru instrumentele de hacking pe care le creează, a dezvoltat un malware extrem de sofisticat, care poate infecta smartphone-urile Apple fără a avea nevoie de acţiunea utilizatorului.

Numit Pegasus, software-ul furnizează atacatorului acces la numeroase informaţii stocate pe iPhone, de la mesaje şi e-mail-uri, la microfon şi camera foto.

O recentă investigaţie realizată de  Amnesty International, a arătat că software-ul dezvoltat de NSO Group a fost folosit de clienţii companiei pentru a “sparge” cel puţin 50.000 de telefoane. Au fost vizaţi, în special, activişti pentru drepturile omului şi jurnalişti, potrivit News.ro.

Malwareul care afectează iPhone nu are încă un patch care să remedieze problema

Asta în ciuda faptului că NSO Group a spus întotdeaun că va avea grijă ca software-ul pe care-l vinde să fie folosit doar pentru prinderea teroriştilor, a traficanţilor de droguri şi pentru alte infracţiuni grave.

Apple a emis un comunicat prin care condamnă campania de hacking cu Pegasus, însă, deocamdată, nu există un patch care să repare vulnerabilitatea.

Sursa: romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite