Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un incendiu de vegetație ierboasă amenință să cuprindă satul Nadăș

Un incendiu de vegetație ierboasă amenință să cuprindă satul Nadăș
Comentează 0

In urma cu 3 ore în zona localității Nadas s-a anunțat un incendiu de vegetație și pășune împădurita. În momentul în care a ajuns primul echipaj de la Garda nr. 1 Ineu cu un camion și 6 oamenii au găsit un incendiu întins pe mai mult de 20 ha, cu focare multiple, care a întrat parțial în pădure. Au fost mobilizate toate forțele subunității din Ineu. 1 ofițer și 19 subofiteri și au fost chemați oameni din turele libere. S-a solicitat sprijin de la Primăria Tauț. Se încearcă realizarea unui dispozitiv de stingere dintr-o autospeciala pe o lungime de aproximativ 250 m. În prezent se acționează cu atomizoare, maturi și lopeți. Exista dificultăți mari de comunicare între pompieri din cauza lipsei semnalului telefonic. Se comunica doar cu ajutorul stațiilor radio și aceasta cu destula greutate. 

Fortele de interventie au mai fost suplimentatrle cu inca 13 subifteri. Se actioneaza pemtru a limita incendiul care se extinde spre sat, după cum ne-a transmis maior George Pleșca, din partea ISU Arad.

Forte si mijloace alocate la incendiul de la Nadas: 32 subofiteri, 1 ofiter, 30 ocol silvic, 20 primarie Taut, 1 ACI, 1 APIC, 1 SMURD, 2 auto transport (din care una apartinand primariei Taut), 1 ASAS.

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite