Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un ghid pentru începători pentru a-ți găsi parfumul preferat

Comentează 0

Să știi cum să alegi un parfum o perspectivă descurajantă pentru un începător - de la parfumuri arăbești de marcă care reprezintă deliciul majorității până la parfumuri de nișă, există mai multe parfumuri disponibile acum decât oricând.

Dar nu te teme: fie că ești în căutarea unui clasic de încredere care și-a câștigat locul ca fiind unul dintre cele mai bune parfumuri pentru femei, fie pur și simplu a unui parfum de lungă durată care să reziste o zi întreagă, îți oferim câteva sfaturi cheie care te vor ajuta să îl găsești pe cel ideal. Gândește-te la acest articol ca la o lecție de parfum pentru începătorii care nu au la dispoziție decât reclame la parfumuri arăbești.

În primul rând, în timp ce mulți dintre noi romantizează ideea de a avea un parfum de semnătură, nu este nevoie să te stresezi în legătură cu găsirea sufletului pereche de parfum. Nu pune prea multă presiune pe tine însăți. Ne place ideea de a avea o mică colecție de "The Ones", mai degrabă decât "The One", ca o mică gamă de semnături de personalitate sau de ținute parfumate pentru diferite ocazii.

1. Testează parfumurile în magazinele fizice

Trăim acum într-o lume în care majoritatea produselor de înfrumusețare pot fi comandate la noi acasă cu doar câteva click-uri rapide. Dar, cu excepția cazului în care comanzi un parfum pe care l-ai mirosit și ți-a plăcut deja, sau recumperi parfumuri arăbești favorite, cumpărăturile de parfumuri se desfășoară cel mai bine în viața reală, din cauza acelui element olfactiv atât de important.

În loc să derulezi un ecran în timp ce te întrebi ce parfum ar trebui să port, mergi la un magazin sau la un centru comercial și cumpără la prima oră a dimineții, atunci când simțurile sunt proaspete și mulțimea nu este prea copleșitoare.

2. Faceți diferența între EDT și EDP

Nu îți este clar care este diferența dintre eau de toilette și eau de parfum? O explicație foarte simplificată este că totul ține de concentrația ingredientelor, care, la rândul ei, este corelată cu cât timp va rezista pe pielea ta. Apa de toaletă este mai ușoară și, prin urmare, este posibil să fie nevoie să fie completată mai des - dar, de asemenea, tinde să fie mai ieftină. Eau de Parfums sunt mai concentrate și vor dura mai mult, iar aceste parfumuri arăbești sunt și mai concentrate - și chiar mai luxoase.

Multe parfumuri populare sunt disponibile atât în apă de toaletă, cât și în apă de parfum, astfel încât să poți alege concentrația care ți se potrivește.

3. Ia în considerare când vrei să porți parfumul

Cu fiecare parfum pe care îl încerci, ai în minte momentele în care speri să îl porți și întreabă-te: ce parfum ar trebui să port pentru acest scenariu specific? Îți cumperi un parfum de zi cu zi sau ceva ce veți păstra pentru ocazii speciale și sărbători?

Cu fiecare parfum pe care îl încerci, imaginează-ți diverse scenarii în care l-ai putea purta, de exemplu, la școală, la o gustare cu prietenii, la o cină glam sau la un cocktail într-un hotel de lux. Gândește-te la poate șase-opt „momente" în care te poți imagina pulverizând parfumul și folosește acest lucru ca instrument de editare pentru a îți alege parfumul. Întreabă-te: „Ar funcționa acesta într-unul dintre aceste momente?".

4. Nu începe să pulverizezi imediat pe piele

Acele mici bucățele de carton pe care le vei găsi în ghivecele de lângă testerele de parfumuri? Acestea sunt benzi de testare; folosește-te de ele. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să pulverizezi un parfum pe care îl urăști direct pe piele și să rămâi cu el pentru toată ziua.

Dacă există ceva la care te întorci mereu și al cărui miros îți place la nebunie, atunci pulverizează-l pe piele. Un alt sfat de top al ei când vine vorba de benzile de testare este să îți aduci un pix. Știm că sună foarte simplu, dar dacă pulverizezi o mulțime de parfumuri, este foarte ușor să uiți ce anume testezi. Notează marca și numele parfumului pe fiecare dintre ele, astfel încât mai târziu, când le vei mirosi în toată splendoarea lor uscată, să știi ce sunt!


Scrie un comentariu

trimite