Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Un fir împletit care ne spune povestea unei vieți din zona Aradului

Un fir împletit care ne spune povestea unei vieți din zona Aradului
Comentează 0

Am citit multe articole despre consăteana mea, Maria Aiftincăi, dar nu am regăsit nici unde descrisă legătura dintre dragostea față de tradiție și modul în care momentele importante din viață îi sunt reflectate în îndeletnicirile strămoșești.

S-a vorbit despre șnurul de mărțișor, despre câți kilometri are, sau ce greutate are, dar nimeni nu a relatat despre ochii plini de lacrimi si totuși de voioșie care ne roagă parcă să înțelegem că firul împletit în două culori descrie de fapt lupta pentru o viață mai bună, drumul dus în ani din Suceava până în Arad.

De asemenea, nimeni nu a remarcat dorința doamnei Maricica de a merge înainte cu orice preț, determinarea și încrederea pe care și-a acordat-o sie înșăși. Tanti Maricica, exemplu petru noi: suflet și putere, putere și suflet, roșu și alb.   

Suportul susținut inițial de soacră, iar mai târziu a fiului prin încurajări, ne face de-a dreptul invidioși. Este atât de frumos să vezi o susținere din partea mai multor generații.

Mi-aș dori o ofertă educațională din care să facă parte și tanti Maricica ca să nu mai vorbim de Bace Toghiere, marcă celebră în Arad, dezvoltată de Gheorghe Hodrea care, a spus “viața-i frumoasă da’ scurtă așe că ascultați si vighieți’.

Sursa Foto/Fotograf:Stoian Rareș

Sursa Foto: google

Stoian Rareș, voluntar arq

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite