Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un document venit de la CNADNR ne spulberă speranța că vom avea curând pasaje pe centură

Un document venit de la CNADNR ne spulberă speranța că vom avea curând pasaje pe centură
Comentează 3

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) pare că face tot posibilul să amâne realizarea pasajelor pe centura parte din DN7.

După ce directorii din cadrul companiei ne-au asigurat pe rând că sunt bani și că cel puțin unul dintre pasaje va fi gata în acest an, aceiași responsabili (sau iresponsabili?) solicită acum Primăriei Arad prelungirea avizului pentru redirecționarea traficului greu pe străzile Șiriei și Radnei.

Pentru primarul Gheorghe Falcă, această solicitare echivalează cu menținerea șantierului blocat, cel puțin la pasajul din zona drumului spre Șiria.

”Solicitarea acestui aviz confirmă că CNADNR nu se apucă de lucrări pentru pasajul din Micălaca. Dacă vă uitați în rectificarea de buget, vedeți că o parte din bani s-a și luat de acolo. Este regretabil că lucrări care sunt mici ca valoare, împreună nedepășind cinci milioane de euro, sunt tergiversate de Guvernul Ponta încă din 2012”, a declarat Falcă.

Primarul a precizat că avizul pentru accesul traficului greu prin oraș a expirat la 1 august, însă municipalitatea a refuzat să-l prelungească pentru o perioadă prea mare, astfel că a răspuns CNADNR cu un termen de trei luni. Astfel, după 31 octombrie, cel puțin în teorie, TIR-urile nu vor mai avea acces în oraș.

Falcă spune că lucrările nu pot fi reluate în acest an la niciunul dintre cele două pasaje pentru simplul fapt că au fost reziliate contractele cu firmele de construcții, iar procedurile pentru atribuirea proiectelor altor companii durează câteva luni.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite