Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un bărbat trăieşte singur de 10 ani, într-un sat părăsit. Vezi cum s-a ajuns aici

Se spune că singurătatea este unul dintre cei mai mari dușmani ai psihicului uman. Majoritatea oamenilor își fac un rost alături de cineva, de sufletul lor pereche... sau nu, în cazurile de-a dreptul disperate. Dar există și situații dramatice. Independent de voința ta, viața îți poate juca feste. Într-o secundă te poți trezi singur pe lume, din cauza unor evenimente nefericite. Și cu cine să te cerți? Cu nimeni. Cel mai adesea nu ai de ales decât să spui "Așa a fost să fie.." și să mergi mai departe.
 

Un bărbat trăieşte singur de 10 ani, într-un sat părăsit. Vezi cum s-a ajuns aici
Comentează 0

O poveste asemănătoare este cea a unui chinez, Liu Shengjia, care trăiește singur, de zece ani, într-un sat abandonat. Nimeni nu mai locuiește acolo, în afară de el, în provincia Gansu, din China.

În urmă cu 10 ani, mama și fratele său au murit, iar Liu a fost nevoit să învețe să se descurce singur. Așa că a rămas singur, cu oile, pe care le avea familia și pe care le creștea. Astfel, acesta a fost nevoit să își procure singur resursele și hrana, după ce restul familiilor s-au mutat, treptat, sau ceilalți locuitori au murit.

„La început, nu puteam să dorm noaptea, din cauza urletelor scoase de lupi. Dar după ce m-am atașat mai mult de oi, mi-au devenit prietene și ușor, ușor m-am acomodat cu faptul că trăiesc singur”, a declarat acesta, pentru independent.co.uk.

Totuși, Liu continuă să lucreze pentru direcția silvica și câștigă lunar 700 de yeni, adică aproximativ 95 de euro. Cu toate acestea, este nevoit să străbată distanţe foarte lungi pentru a-și cumpăra mâncare sau apă.

Pentru că este singurul locuitor într-un sat părăsit de toți locuitorii, bărbatul poate locui în orice casă dorește din sat. Chiar și așa, își dorește ca soarta lui să se schimbe și să scape de singurătate, într-o zi.

„Să supraviețuiesc aici nu este o problemă pentru mine, dar aș prefera să mă mut într-o zonă unde exista oameni, în viitorul apropiat” a mai declarat bărbatul, conform Independent.

sursa: a1.ro

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite