Vremea Romania, Arad -1°C

Stiri Arad

Un băiat de 16 ani A MURIT la Spitalul Județean din cauza complicațiilor provocate de rujeolă

Un adolescent a murit, joi, în spital, din cauza complicațiilor provocate de rujeolă, în condițiile în care suferea de o afecțiune congenitală și nu era vaccinat.

Un băiat de 16 ani A MURIT la Spitalul Județean din cauza complicațiilor provocate de rujeolă
Comentează 0

Băiatul de 16 ani, care este din Covăsînț, a fost dus de familie la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad duminică seară, după ce a primit rujeolă de la verișorii săi, însă medicii afirmă că evoluția a fost spre agravare. Pacientul a suferit un stop respirator și a fost transferat intubat la Secția ATI, unde a decedat joi dimineață.

Șeful Secției Pediatrie II din cadrul SCJU Arad, Dorin Lazăr, care a preluat cazul inițial, a declarat că băiatul suferea de o boală congenitală care i-a afectat dezvoltarea somatică și psihică.

”Este vorba de o boală care a afectat întreaga structură a organismului, cu toate organele și creierul, iar pe acest fond rujeola a provocat complicații pulmonare de tip bronhopneumonie. A decedat la ATI în urma unui stop cardio-respirator”, a declarat medicul Dorin Lazăr, care a precizat că băiatul nu fusese vaccinat împotriva rujeolei.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, a adăugat că vor fi trimise probe serologice la Institutul Cantacuzino, pentru a se confirma rujeola, iar cauzele decesului vor fi stabilite în urma unei expertize medico-legale.

Acesta este al treiela deces al unor bolnavi de rujeolă înregistrat în județul Arad, unde este declarată epidemie. De la începutul anului, au fost înregistrate aproximativ 140 de îmbolnăviri, iar primele două victime au fost un băiețel de opt luni și o fetiță de nouă luni, care nu erau vaccinați.

Joi, Secția Infecțioase Copii a SCJU Arad era ocupată peste capacitatea normală, din cauza bolnavilor de rujeolă. Secția are 20 de paturi, dar au fost instalate încă cinci paturi, fiind internați 25 de copii. Alți câțiva copii care au peste zece ani au fost internați la Secția Infecțioase Adulți, din cauza lipsei spațiului.

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite