Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un arădean a devenit celebru în lume după ce a inventat al șaselea simț

A meşterit un dispozitiv ce se ataşează pe corp şi care transformă omul în busolă. „Simţul Nordului” se numeşte creaţia unui arădean, plăsmuită alături de doi americani şi doi spanioli.

Un arădean a devenit celebru în lume după ce a inventat al șaselea simț
Comentează 0

Arădeanul Liviu Babitz, de 37 de ani, a fost inspirat de un alt vizionar, care „aude” culorile, și avem genericul unui film science-fiction, scrie Digi24 pe pagina web.

„Am fost foarte curios să îl cunosc pe acest tip, Neil Harbisson, care are o antenă atașată capului, ce îl ajută să audă culorile. Acea întâlnire, cel mai probabil, mi-a schimbat viaţa”, mărturisește Liviu Babitz, inventatorul din Arad al „Simțului Nordului.

După acel moment, Liviu Babitz a lucrat cot la cot cu alţi patru pasionaţi de tehnologie SF. Absolvent de matematică şi cinematografie, s-a întâlnit cu doi americani şi doi spanioli, la fel de inventivi şi fără studii de specialitate. Au înfiinţat o companie unică în lume, care îşi propune să realizeze simţuri artificiale. Au scos deja la vânzare un dispozitiv care se ataşează pe piept şi vibrează când omul se îndreaptă spre nord.

„Acesta este al şaselea simţ, să îl vedeţi pentru a înţelege mărimea, pentru că pe ecran poate părea mai mare decât este. De fapt, e foarte mic, de mărimea degetului meu mare”, explică Liviu Babitz.

În ciuda preţului piperat pentru o busolă, 350 de dolari, mulţi americani şi britanici au cumpărat invenţia românului. Partenerul de la compania care a inventat al şaselea simţ explică: a încercat să creeze un om mai complex.

„Alte specii au nativ acest simţ al nordului, aşa că a părut un prim pas natural în decizia alegerii simţului”, spune Scott Cohen, partener de afaceri al românului.

Românul care a inventat al şaselea simţ a fost primul care a testat aparatul ce găseşte nordul. A vrut să le-o ia înainte partenerilor de afaceri care, de altfel, îl admiră foarte mult.

„La Liviu găseşti determinarea necesară şi la el vezi că orice barieră nu te poate face să renunţi”, spune Olivier de Simone, partener de afaceri.

La trei luni după lansare, al şaselea simţ a ajuns deja în mâinile şi pe pieptul a mii de pământeni. Cel mai în vârstă cumpărător are 72 de ani şi trăieşte în Statele Unite, iar succesul îl face pe românul plecat de la Arad să lucreze şi alte idei ambiţioase pe care deocamdată le ţine secrete.

„Să fac lucrurile diferit a fost parte din viaţa mea de când mă ştiu. Curiozitatea este cea mai mare pasiune din viaţa mea şi singurul lucru care mă face să evoluez”, este crezul lui Liviu Babitz.

Sursa: Digi24

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite