Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un amplificator audio bun garantează o petrecere reușită

Un amplificator audio bun garantează o petrecere reușită
Comentează 0

Muzica este un component destul de important în viața fiecăruia dintre noi, iar pe lângă partea artistică, ce ține de gusturile fiecăruia, are și o parte tehnică: ne dorim ca aceasta să se audă clar, iar sunetul să fie de calitate. Astfel că, dacă avem în plan organizarea unui eveniment, atunci avem nevoie de echipamente profesionale, de la boxe audio și mixer, la un amplificator audio performant.

Amplificatorul audio ‒ de nelipsit din sistemul de sonorizare

Indiferent dacă ești organizator de evenimente, DJ sau o simplă persoană căreia îi place să se distreze, un lucru este clar: atunci când organizezi sau participi la o petrecere, îți dorești să fie una reușită. Gândește-te la următoarele evenimente deosebite, care ar putea fi parte chiar din viața ta, și la ce legătură există între ele:

  • un concert de muzică clasică;
  • un concert al trupei favorite;
  • o petrecere de nuntă la care participă mulți invitați, într-un decor de vis, într- un salon de mari dimensiuni;
  • o petrecere de casă nouă, în care invitați mai mulți prieteni;
  • o seară relaxantă alături de prieteni, în care vă veți uita la un film. 

În toate situațiile, sunetul este elementul cheie. Mai precis, sunetul de calitate este cel care face diferența între un eveniment de succes și unul neplăcut, eșuat chiar. Calitatea sunetului este dată de sistemul de sonorizare, iar o componentă foarte importantă a acestuia este amplificatorul audio. Un amplificator audio bun, alături de alte echipamente audio profesionale, vor reuși să transforme orice eveniment într-o reușită!

Ce este un amplificator audio?

Amplificatorul audio este dispozitivul cu ajutorul căruia se reglează intensitatea și claritatea sunetului. Reglajul este realizat atunci când amplificatorul audio preia semnalul de intrare și îl redă mult mai puternic și mai clar prin intermediul boxelor la care este conectat.

Pentru oricare dintre situațiile expuse mai sus, prezența unui amplificator de sunet bun este absolut necesară. Acustica sălii influențează și ea modul în care se aude și se percepe sunetul, dar impactul cel mai puternic îl are amplificatorul audio. 

Acesta se poate achiziționa fie ca parte integrantă a sistemului audio, fie drept componentă separată. El există pe piața de profil în trei variante: cu tuburi, cu tranzistori sau hibrid (o combinație între cele două). Amplificatorul de putere cu tuburi este mai potrivit pentru evenimentele de amploare precum concertele, în timp ce varianta cu tranzistori este folosită mai degrabă în sistemele audio casnice, fiind de dimensiuni mai mici. 

Cum alegem corect amplificatorul de putere?

Chiar dacă, în cazul concertelor, nu ne ocupăm noi de organizarea acestora, e bine să știm câteva detalii tehnice despre sistemele de sonorizare, care să ne ajute să înțelegem de ce a ieșit atât de bine sau sub așteptări acel eveniment. Astfel, în privința amplificatoarelor, diferențierea lor se face în funcție de dimensiune, de clasă, de canale de emisie, de diverse accesorii. Cu cât au o clasă mai bună (A, AB, D, GH și clasa T) și cu cât au mai multe canale de emisie, cu atât sunetul este mai puternic și mai clar. 

În situația în care nu vrem să ne complicăm cu detalii tehnice, putem apela direct la un furnizor de încredere, care oferă amplificatoare de sunet de o calitate excelentă, la prețuri avantajoase. Un astfel de furnizor este SoundStil, ce oferă amplificatoare pentru toate categoriile de evenimente. Greutatea acestora este în jur de 12-14 kg și sunt prevăzute cu diverse facilități în funcție de modul în care vor fi utilizate. De exemplu, cele dedicate evenimentelor de mare amploare au protecție împotriva supraîncălzirii și sistem de răcire prin ventilație.

SoundStil oferă o diversitate mare de amplificatoare audio, fiind unici importatori ai unor brand-uri de renume, iar stocul de produse este actualizat constant. Dacă nu te-ai hotărât încă să îți achiziționezi un sistem audio sau un amplificator audio, ia-ți notițe pentru a fi informat. Nu se știe când ești pus în situația de a fi gazda unei petreceri și vei dori să oferi oaspeților o experiență plăcută, de care să își amintească mereu cu drag.


Scrie un comentariu

trimite