Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un al doilea polițist este dus la audieri în cazul tâlhăriei de la Pâncota / UPDATE: Polițistul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Este vorba despre Marius Covaci, un polițist din Pâncota, care ar fi fost implicat în spargerea de 300.000 de euro, alături de polițistul Denis Țicală, Dragoș Toadere și Flavius Vesa. „În baza unui mandat de aducere, va fi audiat”, ne-a declarat procurorul Nicolae Belei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. Rămâne de văzut dacă se vor dispune măsuri privative de libertate în cazul lui Covaci. 

Un al doilea polițist este dus la audieri în cazul tâlhăriei de la Pâncota / UPDATE: Polițistul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Comentează 2

Update 1 Polițistul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Ieri, 05.04.2021 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la  tâlhărie calificată faţă de un  inculpat, lucrător de poliţie în cadrul Poliţiei Oraşului Pâncota.

Din probatoriul administrat până la acest moment a rezultat că inculpatul a oferit ajutor altor trei inculpaţi, care, în data de 22.11.2020, prin întrebuinţarea de ameninţări, au sustras de la o persoana vătămată o importantă sumă de bani.

Inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Ineu cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus faţă de acesta luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.

Polițistul de 41 de ani a fost suspendat din funcție, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale și luării măsurilor preventive.

„Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor
”, spun reprezentanții IPJ Arad.

 


În urmă cu o săptămâna, instanța a decis ca cei trei tineri antemenționați să mai rămână încă 30 de zile în arest. Polițistul Denis Țicală și tânărul la locuința căruia au fost descoperite țigările, Dragoș Toadere, precum și Florin Vesa, actorul principal al tâlhăriei, cel care a amenințat femeia, vor fi în continuare arestați preventiv. 


Scrie un comentariu

trimite