Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ucigașul Lepa a fost prins; potrivit unor surse, când a fost găsit de polițiști avea pantalonii... uzi

Ionel Marcel Lepa, ucigașul polițistului Cristian Amariei, a fost prins în această dimineață, fără să se tragă un foc de armă. Criminalul a fost găsit într-o casă în Remetea Mare, unde se afla împreună cu un prieten, care în momentul de față este audiat de polițiști. Potrivit unor surse, când a fost găsit de polițiști, Lepa avea pantalonii... uzi.

Ucigașul Lepa a fost prins; potrivit unor surse, când a fost găsit de polițiști avea pantalonii... uzi
Comentează 0

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române, Ionel Marcel Lepa are câteva plăgi prin împușcare, care datează cel mai probabil de duminică, motiv pentru care s-a solicitat intervenția ambulanței. În momentul în care oamenii legii au dat năvală peste el, individul avea asupra lui pistolul cu care se presupune că l-a omorât pe Amariei, însă conform pressalert.ro, nu a mai apucat să-l folosească. „Reamintim faptul că, în cursul zilei de 2 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au obținut informații punctuale cu privire la faptul că un urmărit internațional se află într-un imobil din localitatea Izvin, județul Timiș. În baza informațiilor obținute, polițiștii au demarat activități specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internațional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie. Astfel, polițiștii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de polițiști a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieșit din casă și a făcut uz de armă, în urma căruia un polițist și-a pierdut viața. Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un polițist a făcut uz de armă, reușind să-l rănească pe urmărit. Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea polițiștilor de la nivelul I.P.J. Timiș, în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză. Astfel, au fost trimiși specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, de la Institutul Național de Criminalistică și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. De asemenea, s-a dispus angrenarea unităților de poliție limitrofe (efective, câini de urmă și nu numai), precum și a altor structuri ale Poliției Române de specialitate (operațiuni speciale, combaterea criminalității organizate etc). Totodată, s-a solicitat și sprijinul structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei. Nu în ultimul rând, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în vederea survolării zonei și sprijinirii echipajelor din teren”, se arată în comunicat.

Oamenii legii au ținut să precize că în cauză este întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș efectuează cercetări.

Mai trebuie spus că la operațiunile de căutare ale criminalului au participat și polițiști arădeni.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite