Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UAV a adus  Noaptea Cercetătorilor Europeni !

UAV a adus  Noaptea Cercetătorilor Europeni !
Comentează 0

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost  organizatorul unui cunoscut eveniment „Noaptea cercetătorilor europeni” care se derulează simultan în data de 30 septembrie în 250 de oraşe din Europa. Din România sunt implicate 14 oraşe  în care se derulează manifestări care propun participanţilor o călătorie fascinantă în lumea ştiinţei. Experimente ştiinţifice, discuţii cu cercetătorii, jocuri şi concursuri pentru participanţi, toate au fost posibile, vineri 30 septembrie, între orele 17.00 – 22.00, la Atrium Mall Arad.

Noaptea Cercetătorilor Europeni a prilejuit arădenilor întâlnirea cu oameni de știință din diverse domenii, tineri pasionaţi de cercetare, posibilitatea să asiste în direct la experimente ştiinţifice și le-a propus chiar să devină cercetător pentru o zi, participând la activitățile științifice și distractive dedicate. Intrarea a fost liberă.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc în anul 2005 iar din 2006 a intrat şi România în lanţul ţărilor organizatoare. De atunci, în ultima vineri a lunii septembrie în tot mai multe oraşe se organizează „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Anul acesta Aradul organizează acest eveniment alături de  București, Alba Iulia, Bacău, Brașov, Constanța, Cugir, Deva, Galați, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Tulcea și Zalău.

C. P.

 

 

Galerie foto (44)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite