Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tur al Aradului pentru elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare (FOTO)

Voluntarii de la Arad Free Tours au făcut, la începutul săptămânii, un tur ghidat prin centru orașului pentru elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare.

 Tur al Aradului pentru elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare (FOTO)
Comentează 0

Nu multă lume știe dar în orașul nostru funcționează pe lângă Centrul de Formare Profesională aparținând Penitenciarului Arad încă din 2011 o secție a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare (SNPAP) cu sediul la Târgu Ocna.

Aproape 60 de elevi care se pregătesc să devină agenți de penitenciar și care provin din județe aflate în sud-vestul, vestul și nord-vestul țării, au vizitat centrul orașului Arad cu ocazia unui tur organizat de Arad Free Tours în parteneriat cu instituția aflată în subordinea Ministerului Justiției.

A fost un bun prilej pentru cei aproape 60 de tineri să afle o bucățică din istoria orașului în care studiază timp de un an și în care, poate, vor ajunge să lucreze după finalizarea studiilor. De la povestea familiei Neumann sau a Bisericii Catolice „Sfântul Anton de Padova” până la povestea arhitectului Szantay și a Palatului Cultural proiectat de acesta, toate le-au stârnit tinerilor interesul asupra poveștilor pe care orașul nostru le „ascunde”.

Parteneriatul între Asociația Turism Alternativ și Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare – Secția Arad va continua, cu siguranță, viitoarele generații ce vor sosi la Arad pentru școlarizare urmând mai mult ca sigur să afle și ele poveștile urbei adoptive, cu sprijinul ghizilor voluntari ai Arad Free Tours.


                                                              

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite