Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Turist la tine acasă” vine în 30 august cu o ediție specială... în limba maghiară

 

Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, în parteneriat cu Asociația Concordia, prin proiectul Carta Societății Arădene, la inițiativa acestora din urmă, a lansat de în urmă cu câteva săptămâni proiectul „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate prin oraș localnicilor. Astfel aceștia au ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale orașului, pe care le vor afla de la ghizii de turism ai proiectului Arad Free Tours.

„Turist la tine acasă” vine în 30 august cu o ediție specială... în limba maghiară
Comentează 0

Tururile sunt organizate săptămânal, în fiecare duminică, de la ora 18. Arădenii care vor să cunoască câte puțin din istoria orașului au astfel ocazia să afle povești despre monumente precum Teatrul Clasic, Piața Mare, Piața Avram Iancu, Sinagoga Neologă, Palatul Cultural, Parcul Eminescu sau Palatul Administrativ.

Pe data de 30 august, „Turist la tine acasă” va avea, însă, o ediție specială, în limba maghiară. „Avem încă o comunitate destul de numeroasă de maghiari în Arad și am considerat că e oportun să organizăm o ediție a evenimentului și în limba maghiară. Vorbitorii de limbă maghiară avea ocazia, astfel, să afle povești despre cele mai importante obiective istorice și turistice din oraș, multe dintre ele fiind astăzi în picioare tocmai datorită comunității maghiare pe care Aradul a avut-o acum un secol”, spune Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

De ghidajul arădenilor la turul de pe 30 august se va ocupa Zsóri Károly. Acesta este atât ghid de turism în cadrul proiectului Arad Free Tours, cât și președinte al Toastmasters Arad.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite