Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Destinul crunt al celui mai inteligent om care a trăit vreodată. La 18 luni citea ziarul, iar la 16 ani absolvea Harvard-ul

Considerat cel mai inteligent om care a trăit vreodată, William James Sidis citea, la un an şi jumătate ziarul, până la vârsta de opt ani învăţase nu mai puţin de opt limbi străine, iar la 16 ani devenea cel mai tânăr absolvent Harvard. Destinul său, însă, a fost unul crud. A murit şomer, fără niciun ban...

Destinul crunt al celui mai inteligent om care a trăit vreodată. La 18 luni citea ziarul, iar la 16 ani absolvea Harvard-ul
Comentează 0

S-a născut, la final de secol XIX, într-o familie de intelectuali: tatăl – profesor de psihologie la Harvard, mama – medic. Cumva, destinul îi era pecetluit!

A ÎNVĂŢAT 40 DE LIMBI STRĂINE!

La vârsta de doi ani citea fluent în engleză, iar la patru scria deja în limba franceză, până la opt ani învăţând opt limbi străine, după care a creat, de la zero, o nouă limbă, Vendergood.

La vârsta de 8 ani, William James Sidis şi-a demonstrat talentul de viitor matematician, dezvoltând un nou tabel de logaritmi bazat pe numărul 12, un an mai târziu susţinând o prelegere în cadrul Universităţii de la Harvard.

Mai târziu, tânărul William avea să cunoască 40 de limbi străine, datorită eforturilor părinţilor, dar şi a inteligenţei sale extraordinare.

La 12 ani, William devenea cel mai tânăr student la Harvard, ca patru ani mai târziu să şi absolvească, stârnind atenţia mapamondului. În 1914, întreaga lume îi prevestea un viitor spectaculos, însă destinul avea alte planuri pentru el…

A lucrat timp de câţiva ani ca profesor de matematică la o universitate din Texas, după care a hotărât să renunţe la cariera academică, devenind un socialist înrăit!

Din geniu, în socialist arestat!

În anul 1919, după participarea la o paradă socialistă din Boston, William a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, însă părinţii au reuşit să schimbe pedeapsa. Astfel, fostul academician a petrecut un an într-un sanatoriu, iar în timpul procesului s-a declarat un socialist şi un oponent vehement al Primului Război Mondial.

După acest incident, a început să lucreze cu maşini de calcul, dar şi să scrie lucrări de specialitate (de la cosmologie la istoria nativilor americani).

Destinul acestuia a fost unul neaşteptat: a murit şomer, la vârsta de 46 ani, în urma unei hemoragii cerebrale!

William James Sidis este şi astăzi considerat ca fiind cel mai deştept om care a trăit vreodată, nivelul său de inteligenţă fiind estimat la 250-300.

Sursa a1.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite