Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Transformarea în parcare a Pieței Catedralei intră în linie dreaptă

Reprezentanții municipalității au anunțat că aşteaptă, zilele acestea, ofertele pentru proiectarea şi execuţia parcării care va lua locul Pieței Catedralei şi a reabilitării clădirii de pe strada Ioan Rusu Şirianu, unde se vor muta comercianţii din actuala piaţă.

Transformarea în parcare a Pieței Catedralei intră în linie dreaptă
Comentează 0

Potrivit autorităților locale, lucrările propuse în cadrul proiectului de regenerare urbană a zonei presupun atât reconfigurarea peisagistică a viitoarei pieţe pietonale, cât şi amenajarea unei parcări subterane.  Astfel, municipalitatea şi-a propus: amenajarea unui canal de apă lung de 150 de metri, cu fântână arteziană, care să aducă aminte de forma râului Mureș,  realizarea unui sistem de iluminat exterior  (general) al pieței,  pavarea pieței cu piatră de culori diferite, amenajarea de alei pietonale, căi de acces și zone verzi. Vor fi montate 23 de bănci, tot atâtea coșuri de gunoi, șase suporturi de biciclete și trei cișmele. În total, conform studiului de fezabilitate, vor fi 12.000 metri pătrați de dale de piatră „de culori diferite”, 680 de metri pătrați de spațiu verde, 150 de metri pătrați de luciu de apă și 15 locuri de parcare la nivelul solului, la care se adaugă cele 261 de locuri prevăzute de parcarea subterană. 

Primarul Gheorghe Falcă susține că lucrările trebuie să înceapă în maximum 45 de zile de la emiterea ordinului, iar termenul de execuție a lucrării va fi de 24 de luni de la momentul obținerii autorizației de construire. „Aşa cum am promis piaţa agroalimentară de pe strada Ioan Rusu Şirianu va fi finalizată anterior demarării lucrărilor din Piaţa Catedralei.  Astfel, activitatea comercianţilor nu va fi afectată în niciun fel. În acest moment suntem în procedura de licitaţie pentru a obţine proiectare şi execuţie în ceea ce inseamnă regenerarea Pieţei Catedralei. În paralel vom lucra pentru a realiza o piaţă agroalimentară pe strada Ioan Rusu Şirianu la aproximativ 125 de metri distanţă de actuala piaţă”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.  Acesta mai spune că în noua piață își vor găsi locul aproximativ 80% dintre comercianții care își vând marfa, în momentul de față, în Piața Catedralei. În ceea ce privește hala de acolo, aceasta urmează să fie mutată în altă parte. De menționat însă că tarabele din hală se vor muta, în marea lor majoritate, dacă nu toate, pe Ioan Rusu Șirianu.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite