Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Traian ȘTEF crede în ”Poemul de dragoste”!

Traian ȘTEF crede în ”Poemul de dragoste”!
Comentează 0

Membru al Uniunii Scriitorilor, Fliala Arad, Traian Ștef și-a lansat joi, 16 martie, cartea POEMUL DE DRAGOSTE. 
Evenimentul, care s-a bucurat de prezentarea scriitorilor Ion Moldovan și Horia Ungureanu, a început la ora 17,00, la Biblioteca Județeană ”Alexandru D.Xenopol” Arad.
Ilustrația copertei și afișul au fost realizate de artistul arădean Viorel Simulov.

Traian Ștef – poet, eseist și prozator scrie în publicațiile de cultură și este autorul a multe volume de poezie, proză și eseistică. A absolvit Facultatea de Filologie, Cluj, secţia română-franceză, (1979)– este redactor la Revista „Familia”, din 1990 până în prezent. A colaborat la revistele: „Echinox”, „Familia”, „Vatra”, „Steaua”, „Tribuna”, „Poesis”, „Arca”, „Orizont”, „Ramuri”, „Interval”, „Convorbiri literare”, „Observator cultural”, „Calende”, „Paralela 45”, „22”, „Provincia”, la ziarele: „Transilvania jurnal” (Braşov), „Gazeta de vest” (Oradea), „Vest” (Oradea). 
”Traian Ştef se prezintă drept un condei lucid şi integru, din rîndul celor ce ne propun să ne asumăm sarcina unei istorii ce-şi asumă, la rîndul său, sarcina culturii, pentru a ne readuce la condiţia normalităţii.” (Gheorghe Grigurcu)
După câteva apariții în antologii , debutează editorial cu volumul de poeme: Călătoria de ucenic, 1993. Membru al Uniunii Scriitorilor din 1994 şi al ASPRO din 1994. 
Premii literare: Premiul Revistei „Amfiteatru”, 1977; ia următoarele premii: Premiul pentru debut al Revistei „Poesis”, pentru volumul Calătoria de ucenic, Satu Mare 1994; Premiul filialei Arad a Uniunii Scriitorilor pentru acelaşi volum, Arad, 1994; Premiul special pentru eseu al Salonului internaţional de carte, Oradea, 1998 si diploma salonului de carte de la Cluj, 1998, pentru volumul Ridicolul; premiul pentru poezie al filialei Arad a Uniunii Scriitorilor, 1998, pentru Femeia in Roz; premiul pentru proză al filialei Arad a Uniunii Scriitorilor, 2003, pentru volumul Orbul şi dintele de aur; prezenţa în topul revistei „Cuvîntul”: pentru ideologie, volumul Despre mistificare (1997) şi pentru poezie, volumul Femeia în Roz (1998); prezenţa în topul pentru eseu al revistei „Observator cultural” a volumului Despre calitatea umană, 2000. Premiul de excelenţă pentru literatură al Primăriei Oradea pe anul 2003.

Lucia Bibarț
 

Galerie foto (23)


Scrie un comentariu

trimite