Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Traficant de migranți ce a fost prins la Nădlac II, pus la muncă în folosul comunității

Un bărbat din județul Argeș a fost condamnat pentru trafic de migranți la trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani.

Traficant de migranți ce a fost prins la Nădlac II, pus la muncă în folosul comunității
Comentează 0

În data de 01.03.2023 a transportat cu autoutilitara marca Citroen, model Jumper, culoare albă, un număr de 23 migranţi, ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat, urmând ca în schimbul activităţii infracţionale să obţină suma de 5.000 euro. 

A recunoscut comiterea infracţiunii reţinute în sarcina sa, declarând că urma să obţină suma de 5000 euro în urma efectuării transportului de migranți. Inculpatul susţine că a împrumutat autoutilitara de la un bărbat, căruia i-a spus că intenţionează să transporte cauciucuri. A declarat că a preluat autovehiculul în data de 28.02.2023 dintr-o parcare, după care a primit o locaţie pe telefon. A ajuns la o parcare pe pe strada Polonă, din Timișoara, lângă o fabrică, în jurul orei 5.00, unde îl aşteptau migranţii. A deschis oblonul din spate, permiţându-le migranţilor să urce în autoutilitara. Încărcarea era supravegheată de un BMW de culoare argintie, model mai vechi. O persoană cu identitate necunoscută, care conducea autoturismul marca BMW, i-a înmânat documentele de transport marfă şi sigiliul. După finalizarea îmbarcării migranţilor inculpatul s-a deplasat spre PTF Nădlac II.

Inculpatul urma să primească suma de 5000 de euro de la numitul Azaman după ce ar fi ajuns cu migranţii în Ungaria.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în județul Argeș pe o perioadă de 120 zile lucrătoare.


Scrie un comentariu

trimite