Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

“Totul pentru Inima Ta”!

“Totul pentru Inima Ta”!
Comentează 0

Cluburile Rotary Arad si Rotary Arad Cetate  împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii,  relansează Campania intitulată “Promenada Inimilor 2020”cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, sub sloganul “Totul pentru Inima Ta”!

Cluburile Rotary Arad si Rotary Arad Cetate relansează și în 2020 campania„Promenada Inimilor”, dedicată amenajării unui traseu accesibil plimbărilor zilnice, reamintind tuturor că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc al menținerii sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre!

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, TOATE aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă! Bineînțeles, respectând normele de protecție impuse de pandemia cu SARS-CoV-2! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii (29 septembrie). Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie.

“Traseul amenajat cu sprijinul Primariei Muncipiului  Arad are o lungime de 3 km  si începe din dreptul pasarelei peste Mures (pe partea de sus a falezei de pe Malul Mureșului), până  în  dreptul bisericii Maranata (cu întoarcere pe partea de jos a falezei de pe Malul Mureșului la punctul  de plecare) .

   În acest an, respectând distanțarea  fizică, aradenii sunt invitati sa parcurga individual traseul. In perioada 29 septembrie-3 octombrie. doritorii au prilejul sa participe la o tombola prin postarea pe pagina de Facebook a evenimentului  https://www.facebook.com/rotaryaradcetate/   a unui mesaj din care sa rezulte parcurgerea traseului( ex. screenshot cu numarul de pasi  sau o poza facuta in orice punct al traseului marcat pe malul Muresului cu conditia sa fie evidentiata in poza imaginea inimii marcata pe traseu). Tombola care are premii 2 brățări Fitness, vouchere la sali de fitness, cabinete de nutritie si cluburi de dans.

Extragerea va avea loc online, in 04.10.2020 la o ora care va fi anuntata ulterior,indiferent de numarul de mesaje postate fiecare participant va fi inregistrat o singura data.” Preşedinte Club Rotary Arad Bucur Milancovici si Preşedinte Club Rotary Arad Cetate Daniela Cîrnațu.

Campanie inţiată de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementată deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, antrenând participarea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea propriei sănătăți.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide