Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Topul european în care românii se află pe locul doi. Psihologii lansează un avertisment

Românii nu se pot despărți de telefonul mobil nici în vacanță. Potrivit unui studiu recent, țara noastră se află pe locul 2 în Europa la consumul de internet, iar 63 la sută dintre utilizatori accesează spațiul online doar pentru rețelele sociale.

Topul european în care românii se află pe locul doi. Psihologii lansează un avertisment
Comentează 0

Cifrele mai arată că, anul trecut, smartphone-ul a depășit la noi laptopul sau tableta, ca sursă de acces la internet. Psihologii spun însă că utilizarea excesivă a telefonului, inclusiv în concediu, nu este benefică.

Potrivit unui studiu Google, 9 din 10 români sunt nedespărţiţi de telefonul mobil, chiar şi atunci când vor să se relaxeze după un an de muncă. Oriunde s-ar afla, 85 la sută intră zilnic pe internet. Pe plajă sau la terase, smartphone-ul este nelipsit din peisaj.

Studiul arata că 63 la sută dintre români, cu vârsta de peste 16 ani, utilizează internetul pentru a naviga pe reţelele sociale, iar cei mai mulţi dintre aceştia sunt interesaţi de postari video, jocuri sau filme.

Ca să-i atragă pe clienţi, multe localuri au spaţii speciale pentru încărcarea telefoanelor mobile. Iar viteza conexiunii wifi este extrem de importantă pentru turişti atunci când aleg un loc unde să facă plajă.

Călin Şerban, administrator beach bar: ”În primul rând, toţi clienţii şi copiii deja, foarte mulţi copii întreabă, cer parola wifi şi intră pe net încontinuu.”

Psihologii îi sfătuiesc pe oameni să lase deoparte telefonul în vacanţă, ca să se poată relaxa.

Daniela Mitrofan, psiholog: ”În vacanţă, oamenii îşi continuă obiceiurile pe care le au de zi cu zi. Ei nu sesizează că le afectează relaţiile cu cei apropiaţi şi pot înţelege că timpul alocat în vacanţă nu e la fel de important. Ei ar trebui să fie focusați pe locaţia în care sunt, să încerce să-şi dezinstaleze aplicaţiile şi să închidă telefonul.”

România se afla în topul ţărilor din Europa la viteza de încărcare a site-urilor mobile. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite