Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Top patru alimente cancerigene pe care le mâncăm zilnic

Din nefericire, multe alimente pe care le consumăm frecvent pot favoriza apariția sau dezvoltarea cancerului, avertizează medicii. iată care sunt cele mai periculoase.

Top patru alimente cancerigene pe care le mâncăm zilnic
Comentează 0

Roșiile în conservă

Roşiile în conservă se transformă într-un aliment periculos pentru sănătate cu potenţial cancerigen. Materialul folosit în conserve conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet, cancer şi obezitate. Această substanţă se infiltrează cu uşurinţă în alimentele acide, cum ar fi roşiile.

Dulciurile

Metabolismul tumorilor maligne este dependent de consumul de glucoză.

Mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

Crenvurştii

Conţin o mulţime de substanţe care s-au dovedit a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial şi a fost inclus de autorităţile europene şi nord americane pe lista substanţelor potenţial cancerigene, în special pentru tractul digestiv.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite