Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tinerii din Arad, invitatați la consultari de către Ministerul Tineretului și Sportului

Tinerii din Arad, invitatați la consultari de către Ministerul Tineretului și Sportului
Comentează 0

Tineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului și Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național o serie de evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza patru activități din sfera consultării și a dialogului structurat și o activitate de formare în comunitățile în care sunt activi.

Al doilea eveniment din sfera consultării publice va avea ca temă: "Prioritățile României pe sectorul de tineret din cadrul trio-ului Președinției Consiliului UE din 2019", şi se va desfășura în data de 16.08.2016 ora 17:00 la sediul Asociației Educatio B-dul. Revoluției nr. 87 et. 1 ap. 6.

Rezultate discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Președenției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

În județul Arad, Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Arad alături de cei doi voluntari lucrători de tineret vor pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel județean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat. Prin activitățile propuse se urmăresc: creșterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creșterea calității evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat

Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Pentru înscrieri, tinerii interesați pot solicita informații la adresa de e-mail: consultare@oti-online.ro


Scrie un comentariu

trimite