Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tinerii din Arad, invitatați la consultari de către Ministerul Tineretului și Sportului

Tinerii din Arad, invitatați la consultari de către Ministerul Tineretului și Sportului
Comentează 0

Tineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului organizează la nivel național o serie de evenimente de consultare. În acest scop, Ministerul a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, al cărei scop este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și o activitate de formare în comunitățile în care sunt activi.

Rezultate discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale Presedenției Trio-ul Olanda, Slovacia și Malta.

În județul Arad, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad alături de doi lucrători de tineret voluntari, Dorothea ELEK si Adrian HRISTESCU, vor  pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat. Prin activitățile propuse se urmăresc creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participarea și stimularea dialogului structurat

Primul eveniment din sfera consultării, „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”, va avea loc în data de 14.07.2016 ora 17:00 la sediul Asociatiei Educatio B-dul. Revolutiei nr. 87 et. 1 ap. 6

Activitățile fac parte din proiectele "Lucrătorul de tineret" finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și "Dialog Structurat cu tinerii 2016" co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Pentru înscriere dar și pentru solicitarea de informații suplimentare vă puteți adresa organizatorilor la adresa de e-mail: consultare@oti-online.ro.


Scrie un comentariu

trimite