Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tineri vaccinați la terasă - Campanie inedită de imunizare anti-Covid la Timișoara

Dacă tinerii nu merg la vaccin, vine vaccinul la ei. Sau, mai precis, în locurile cele mai frecventate de ei. La Timișoara a fost organizat, în premieră națională, un maraton de vaccinare la terasă. Medicii au imunizat oameni pe malul Begăi la unul dintre cele mai cunoscute localuri din oraș, potrivit Realitatea Plus. 

Tineri vaccinați la terasă - Campanie inedită de imunizare anti-Covid la Timișoara
Comentează 0

În cadrul maratonului de vaccinare de la terasă, cei peste 16 ani au avut la dispoziţie vaccinul de la Pfizer, iar cei care au împlit deja 18 ani se s-au putut imuniza cu serul de la Johnson&Johnson.

Organizatorii s-au bazat pe faptul că tinerii își doresc să se distreze ca înainte de pandemie, iar imunizarea este singura soluție.

”E o bucurie pentru toți faptul că foarte mulți tineri vin să se vaccineze. Ne dau o senzație și un sentiment plăcut de siguranță în comunitate. Cred că este un mesaj foarte clar pentru membrii comunității că împreună putem să trecem peste această perioadă și să revenim la normalitate”, a spus Marin Popescu, Inspector școlar general ISJ Timiș.

Medicii spun că vaccinarea tinerilor este extrem de importantă ținând cont că, odată cu măsurile de relaxare, aceștia vin în contact cu mulți oameni și apoi merg în sălile de clasă.

”Trebuie să găsim toate mijloacele să venim în întâmpinare lor. Facem ce ține de noi și ne străduim să le demontăm acele știri false”, a spus medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”. 

Pe parcursul campaniei de vaccinare au avut loc recitaluri, o piesă de teatru și o expoziție de grafică. În plus, a fost organizată și o tombolă cu surprize pentru adolescenții care s-au vaccinat și pentru părinții lor.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite