Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tineri arădeni, participanți la "Academia antreprenorială de vară" din Bulgaria

Tineri arădeni, participanți la
Comentează 0

Academia antreprenorială de vară a fost un eveniment inedit, desfășurat în perioada 6-12 august, în cadrul proiectului strategic ERASMUS+ „Entrepreneurship, creativity, friendship”. Activitatea principală, realizată în localitatea Dolna Banya din Bulgaria, a constat într-un număr de peste 20 de prelegeri și ateliere de lucru, dedicate celor 30 de participanți din cele 3 țări partenere în proiect.

Dintre tematicile abordate pentru participanții din cadrul academiei de vară de antreprenoriat, pot fi enumerate: cum poți să atragi atenția mass-media cu un buget limitat?, fonduri regionale pentru lansarea unui start-up, povestiri despre insucces în afaceri, competențe de comunicare, relații publice pentru afaceri, afaceri în noua eră digitală, antreprenoriat social, strângere de fonduri, cum să construiești o echipă? sau educație de la egal la egal pentru tineri antreprenori

Mă bucur foarte mult că am reușit să implementăm acest proiect ERASMUS+ și că am participat, alături de 10 tineri din România, la activitățile planificate pentru cele 7 zile petrecute în Bulgaria, la Dolna Banya. Tot în cadrul academiei de antreprenoriat, am avut plăcerea să îl cunoaștem și pe reprezentantul României la Sofia, domnul ambasador Ion Gâlea, care a avut o intervenție referitoare la antreprenoriat, inovare și creativitate.

Doresc să le mulțumesc participanților care s-au alăturat acestui proiect și care sunt convins că au acumulat multe din experiențele împărtășite, dar poate, mai important, noi toți am cunoscut oameni noi, din Bulgaria și din Macedonia, cu care sunt convins că vom păstra legătura și vom colabora în proiecte viitoare”, a declarat Paul ALBU, președinte al asociației Activ pentru Comunitate.

Echipa de tineri din România a fost reprezentată de: Dorothea ELEK, Adrian HRISTESCU, Viviane Beatrice BOTA, Camelia RADU, Lavinia Alexandra RADU, Maria MOCUTA, Adrian JURJE, Nichol MALANCA, și Andreas – Longinus PITTERS Alexandru PAHOMI.

Acest proiect a fost realizat printr-un parteneriat între 3 țări: Bulgaria, Macedonia și România, în speță de către Bulgarian Euro-Atlantic Youth Club, Summer Work&Travel Alumni Macedonia și Asociația Activ pentru Comunitate din Arad.

Galerie foto (6)


Scrie un comentariu

trimite