Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

TICHETE DE MASĂ 2022. Anunţuri importante pentru milioane de români. Veşti bune şi pentru vouchere de vacanţă

Fcaturile cresc, carburanţi au ajuns la preţuri astronomice, iar creşterile atrag scumpiri pe bandă rulantăla produsele de bază. Există însă şi veşti bune.

TICHETE DE MASĂ 2022. Anunţuri importante pentru milioane de români. Veşti bune şi pentru vouchere de vacanţă
Comentează 0

TICHETE DE MASĂ 2022. Ana Busuioc, legal & public affairs director, Edenred România, a declarat că se aşteaptă ca şi anul acesta să fie o creştere în zona de beneficii extrasalariale, în special pentru pachetele fixe (care includ tichete de masă, cadou, de vacanţă, culturale, dar şi deconturi pentru transport, acces la servicii medicale, cât şi traininguri pentru dezvoltare personală) şi oferă o fiscalitate semnificativ redusă. La finalul anului 2021, circa 8 din 10 tichete emise de Edenred erau oferite beneficiarilor în format digital. La sfârşitul lui decembrie 2021, au fost adoptate două ordonanţe de urgenţă cu impact în zona beneficiilor extrasalariale, atât pentru domeniul privat, cât şi pentru domeniul public, astfel că de la 1 februarie 2022, tichetele de masă, tichetele cadou şi tichetele culturale vor fi emise exclusiv pe suport electronic, iar valoarea deductibilă a tichetelor cadou acordate propriilor angajaţi şi/sau în beneficiul copiilor minori de Paşte, Crăciun, 1 iunie şi 8 martie a crescut la începutul anului de la 150 de lei la 300 de lei/eveniment/persoană.

La sfârşitul lunii decembrie 2021, au fost adoptate două ordonanţe de urgenţă cu impact în zona beneficiilor extrasalariale (atât pentru domeniul privat, cât şi pentru domeniul public). Este vorba despre O.U.G. nr. 130/2021 şi O.U.G. nr. 131/2021.

Printre modificările aduse de aceste două acte normative se numără faptul că, începând cu 1 februarie 2022, tichetele de masă, tichetele cadou şi tichetele culturale vor fi emise exclusiv pe suport electronic; tichetele emise pe suport hârtie până la data de 31 ianuarie 2022 vor fi valabile până la data expirării lor. De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2022, valoarea deductibilă a tichetelor cadou acordate propriilor angajaţi şi/sau în beneficiul copiilor minori cu ocazia celor 4 evenimente sociale (Paşte, Crăciun, 1 iunie, 8 martie) creşte de la 150 de lei la 300 de lei/eveniment/persoană; aceastăa sumă este integral deductibilă şi este scutită de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale.

Tichetele cadou nu mai pot fi acordate altor categorii de beneficiari (în scopuri de marketing, protocol, studiul pieţei etc.), ci pot fi acordate exclusiv propriilor salariaţi. Mai mult, personalul plătit din fonduri publice va primi vouchere de vacanţă în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2026 în cuantum de 1.450 lei/an/salariat; angajaţii din domeniul privat pot primi în continuare vouchere de vacanţă în limita a 6 salarii minime brute pe ţară/an, beneficiind de scutirea plăţii contribuţiilor sociale.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite