Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tentativă de atac terorist la Bruxelles

Două persoane au fost arestate în Belgia, fiind acuzate că plănuiau atacuri teroriste în care ar fi vizat capitala Bruxelles și forțele de poliție, a transmis marți postul RTBF, citat de agenția DPA, în timp ce Reuters citează procuratura belgiană.

 

Tentativă de atac terorist la Bruxelles
Comentează 0

În total, șase oameni au fost reținuți în timpul unor raiduri ale poliției efectuate luni la Bruxelles, în Brabantul Valon și în apropiere de Liege (est), a relatat RTBF. Patru dintre cei șase au fost eliberați, iar doi au fost arestați pentru participarea la activitățile unei grupări teroriste și implicarea în amenințarea cu un atac.

În timpul perchezițiilor, poliția a descoperit uniforme militare și materiale de propagandă în favoarea grupării teroriste Statul Islamic, dar nu a găsit explozibili. Nu a fost stabilită nicio conexiune cu atacurile teroriste de luna trecută din capitala Franței, Paris, soldate cu 130 de morți și peste 300 de răniți.

Pe de altă parte, nivelul de alertă la secțiile de poliție din Bruxelles a fost crescut ca urmare a unor informații privind o amenințare împotriva unei secții de poliție din Grand Place, a relatat ziarul Het Nieuwsblad. Grand Place este una dintre zonele din capitala Belgiei unde este de așteptat să se strângă multă lume în noaptea de 31 decembrie pentru a marca Anul Nou.

Sursa realitatea.net 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite