Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tensiuni în Republica Moldova. Găgăuzii agită din nou scenariul alipirii la Rusia, pe modelul Donbas

Tensiuni uriașe în Republica Moldova, după ce oficiali din regiunea separatistă Găgăuzia au lansat din nou discuțiile legate de o eventuală alipire la Rusia, pe modelul Donbas din Ucraina. Un activist găgăuz a amintit că la începutul lunii octombrie va avea loc congresul deputaților găgăuzi de la toate nivelele, pentru a se pronunța cum să acționeze pentru obținerea autonomiei.

Tensiuni în Republica Moldova. Găgăuzii agită din nou scenariul alipirii la Rusia, pe modelul Donbas
Comentează 0

Potrivit site-ului rupor.md, o agenție de știri în limba rusă, Comratul („Parlamentul” Găgăuziei) organizează o adunare generală la care va fi pus în discuție statutul regiunii. Întrunirea este programată pentru 2 octombrie, adică la o săptămână după așa-numitele referendumuri organizate în regiunile separatise din Ucraina.

Sincronizarea cu evenimentele din Ucraina pare să fie sugerată și de faptul că este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se întrunește așa-numitul parlament, iar inițiatorii demersului sunt liderii mișcării separatise din anii '90, potrivit Realitatea.md.

Activistul găgăuz Mihail Vlah a declarat pentru portalul Gagauzinfo că protestul programat pentru duminică 25 septembrie va fi dedicat „situației social-politice din Găgăuzia și Moldova”, potrivit Radio Europa Liberă.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite