Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Teme de casă și concursuri online pentru cavalerii fluierului arădeni

Teme de casă și concursuri online pentru cavalerii fluierului arădeni
Comentează 0


Luând exemplul învățământului, Emil Arsa și Leontin Buda, membrii în  conducerea Comisiei Județene de arbitri  Arad, au finalizat zilele acestea un interesant concurs, online, destinat arbitrilor din fotbalul județean Arad. Acesta a constat în câte două întrebări din Legile jocului de fotbal, transmise online în 11 zile consecutive celor care au dorit să participe.
 Dacă pregătirea fizică o poate îmbunătăți fiecare arbitru, individual, în diferite locuri de alergare, inițiativa Lui Emil Arsa  și Leontin Buda a avut ca scop și menținerea ” în priză” a cunoștințelor teoretice, în aceste momente de izolare  prin care trecem.
Întrebările trimise pe grupul special de WatsApp necesitau răspunsuri în 24 de ore , în privat, direcționate spre Emil Arsa.
N-a fost ușor nici pentru cei 38 de participanți . Alese cu dibăcie, întrebările trebuiau să aibă răspunsuri detaliate , explicate , fiecare idee notându-se cu zecimi de puncte.

N-a fost ușor nici pentru mine. Zilnic eram cu telefonul în mână, citind cu atenție răspunsurile participanților. Au fost și contestatții, unele câștigate , altele pierdute. Au fost corecții de clasament pe parcursul concursului. Voi face o pauză acum , însă provocările continuă. Din această seară debutează un mou concurs cu întrebări din Legile jocului de fotbal , de data aceasta la el putând participa și observatorii din fotbalul județean,” a declarat inițiatorul concursului, Emil Arsa.

După 11 etape s-a tras linia finală, concursul fiind câștigat de Radu Bîtea cu 21,1 puncte. La o diferență foarte mică , pe locul secund a terminat Loredan Bogdan cu 20,9 pct.

Surpriza a produs-o reprezentanta fetelor din arbitrajul arădean, Adel Kotroczo , aceasta ocupând locul al treilea pe podium cu 19,7 pct, mai mult, Adel făcând parte din ultima generație  de arbitri  arădeni. Tot din această ultimă generație  au obținut rezultate meritorii și alți doi arbitri: Rebeca Pană (19,3 pct ) și Mario Pele ( 18,4 pct).

Premiul pentru locul întâi a constat într-o minge de fotbal oferită de Leo Buda , iar arbitrul divizionar Ionuț Nicoraș a oferit lui Adel Kotroczo un ecusoan de arbitru  asistent FIFA.

Premiul special pentru cîștigătorul noului concurs ,care începe în această seară , va consta într-un tricou Adidas oferit, împreună cu semnătura lui , de către arbitrul internațional , Ovidiu Hațegan.
Nici Vasile Rad, secretarul general AJF Arad, nu se lasă mai prejos, acesta oferind primelor două locuri câte o minge de joc, iar Ionuț Nicoraș va face o surpiză ovservatorului care se va clasa cel mai bine în clasament.

Ionuț Nicoraș și Remus Naghi sunt coordonatorii acestui al doilea concurs online .

Baftă multă participanților!
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite