Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Te vei uita pe etichetă de două ori de acum! Acestea sunt cele mai falsificate alimente din lume

Te vei uita pe etichetă de două ori de acum! Acestea sunt cele mai falsificate alimente din lume
Comentează 0

Din ce în ce mai multe persoane se plâng de faptul că alimentele pe care le cumpără sunt false şi că le afectează sănătatea. Din păcate, specialiştii nu pot face mai mult decât să ne avertizeze cu privire la acestea şi să ne explice cum trebuie să ne ferim de produsele falsificate

Acestea sunt cele mai falsificate alimente din lume:

1. Brânza: pentru a face diferenţa dintre o brânză care conţine grăsimi vegetale şi una obţinută numai din lapte trebuie să ţinem cont de câteva aspecte. Primul indiciu care ne poate pune pe gânduri atunci când suntem în faţa unui galantar cu brânză este preţul. Întotdeauna, o brânză făcută din orice altceva, dar mai puţin lapte va fi mult mai ieftină decât una făcută din lapte.

Un alt lucru de care trebuie să ţinem cont este culoarea produsului. O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă decât una obţinută numai din lapte. De asemenea, textura este diferită de la un tip de brânză la altul. Brânză din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerata.

2. Uleiul de măsline: uleiurile de măsline pot fi amestecate cu uleiuri de floarea-soarelui; astfel se obţine un produs ieftin care se poate vinde scump.

3. Mierea: doar mierea de albine naturală se zahariseşte. În rest, se poate „dilua“ cu sirop de porumb sau se poate face din sirop cu aromă de tei.

4. Vinul: vinurile sunt cel mai des contrafăcute. Iei un vin acrit de proastă calitate, îi pui zahăr şi arome şi-l vinzi mai scump. La fel şi pentru băuturile distilate.

5. Ciocolata: in componența ciocolatei adevărate trebuie să intre doar patru componente de bază: Unt de cacao, Liquour de cacao, Pudră de zahăr, Lecitină.

E de înțeles că la această componență se mai pot adăuga diferiți aromatizatori și aditivi.  Din păcate, ingredientele naturale ale ciocolatei fac parte din produse care se strică repede. De obicei se folosesc aditivi precum acid sorbic, sorbat de calciu, sorbitol și altele. 

sursa: a1.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite