Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Taxele locale din 2016 pot fi achitate doar din 18 ianuarie. Iată cât aveți de plătit în acest an la Direcția Fiscală

Arădenii care se grăbesc să-și plătească taxele și impozitele locale în primele zile ale anului vor face cale întoarsă de la ghișee. Direcția Fiscală a Primăriei va încasa dările aferente anului 2016 abia începând cu data de 18 ianuarie.

Taxele locale din 2016 pot fi achitate doar din 18 ianuarie. Iată cât aveți de plătit în acest an la Direcția Fiscală
Comentează 0

În mod tradițional, imediat după Anul Nou, când casieriile se deschid, mulți arădeni vor să scape de grija datoriilor către bugetul local. În special pensionarii se grăbesc să-și plătească dările în primele zile ale anului.

Aceștia trebuie să știe că municipalitatea va încasa, în următoarele două săptămâni, doar taxele aferente anilor trecuți sau amenzile. Încă se lucrează la actualizarea bazelor de date cu noile taxe și impozite locale, astfel că acestea vor fi încasate abia din 18 ianuarie.

După adoptarea de către Guvern a noului Cod fiscal, consilierii locali au rectificat unele taxe. Există o creștere semnificativă în special în cazul impozitului pentru teren. Asta pentru că în Codul fiscal se prevede că din acest an se plătește și pentru terenul de sub construcții.

Și în cazul grădinilor se va simți taxarea suplimentară, pentru că nu vor mai  intra în totalitate în categoria terenurilor agricole. Se va impozita drept curte o suprafață de minimum 400 de metri pătrați, iar dacă aveți o grădină mai mare, diferența va fi taxată ca teren agricol.

Termenele de plată a dărilor către municipalitate rămân aceleaşi: pentru primul semestru, până la 31 martie, iar pentru al doilea semestru, până la 30 septembrie.

Bonificaţia pentru plata integrală a impozitelor până la 31 martie 2016 va fi de cinci la sută, atât în cazul clădirilor, cât şi în cazul terenurilor.

DESCARCĂ AICI HOTĂRÂREA CLM ARAD CARE STABILEȘTE DĂRILE PE 2016

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite