Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Taxele locale CRESC! Nicolae Ciucă: „Am decis în coaliție” - Impozitul pe clădiri s-ar putea dubla de anul viitor

Impozitul pe clădiri s-ar putea dubla de anul viitor. Coaliția a renunțat la calcularea taxelor pe proprietate în funcție de grila notarială, așa cum anunțase inițial. În schimb, senatorii pregătesc o modificare la Codul fiscal prin care primarii pot majora taxele locale cu 50%. Ministrul Finanțelor susține că românii cu venituri mici nu vor fi afectați de aceste creșteri.

Taxele locale CRESC! Nicolae Ciucă: „Am decis în coaliție” - Impozitul pe clădiri s-ar putea dubla de anul viitor
Comentează 0

„Vechea formulă din codul fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice. Ridicarea nivelului de impozit în funcție de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce la nivelul autoritățile locale tehnic era imposibil de finalizat până la finele anului. S-a solicitat și obținut acordul politic ca această decizie să fie amânată. În schimb se introduce amendamentul ca acestea să fie crescute cu 50% față de valoarea inițială, de ceea ce există acum. Este o decizie luată în coaliție”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Pot acționa în această marja, pot crește impozitele. Până la urmă, este vorba de veniturile autorităților locale, când ne întrebăm de ce de fiecare dată statul trebuie să suplinească din taxele tuturor lipsa de venituri la nivelul autorităților locale. Un răspuns este și în zona aceasta a colectării veniturilor locale”, a spus Adrian Câciu.

VALOAREA IMPOZABILĂ A CLĂDIRILOR REZIDENȚIALE

clădire din beton armat: 1.000 lei/mp SĂGEATĂ ÎN SUS 1.500 lei/mp
clădire din lemn: 300 lei/mp SĂGEATĂ ÎN SUS 450 lei/mp

cota pentru persoanele fizice: 0,08% – 0,2%

SURSA: Realitatea PLUS 

 


Scrie un comentariu

trimite