Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tarifele RCA, înghețate 6 luni. Transportatorii ar putea renunța la protestul de mâine

Transportatorii și reprezentanții Guvernului au ajuns la un consens în privința tarifelor la RCA. Executivul a promis, printre altele, că va îngheța tarifele timp de șase luni, așa cum au cerut transportatorii. 

Tarifele RCA, înghețate 6 luni. Transportatorii ar putea renunța la protestul de mâine
Comentează 0

Una dintre propunerile incluse în proiect vizează posibilitatea încheierii contractelor RCA pe o perioadă cuprinsă între o lună și 12 luni.

De asemenea, este permisă suspendarea contractului RCA la cererea asiguratului, pe perioada în care este suspendat dreptul de circulație sau vehiculul este imobilizat. În cazul producerii unei daune pe perioada suspendării contractului RCA, asigurătorul este obligat la plata despăgubirii urmând să își recupereze suma de la persoana vinovată de producerea accidentului.

Tot la propunerea transportatorilor, se mai arată pe site-ul Ministerului de Finanțe, a fost introdusă compensarea directă în cazul asigurărilor RCA. Persoana vătămată este despăgubită de propriul asigurător, iar acesta își va recupera banii de la asigurătorul persoanei vinovate.

Totodată, prin proiectul de OUG sunt stabilite limite de răspundere acoperite prin asigurarea RCA, conform reglementărilor Uniunii Europene. Astfel, pentru prejudicii materiale produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita este de 1.000.000 de euro. În cazul vătămării corporale și al deceselor, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita se ridică la 5.000.000 de euro.

O altă propunere a transportatorilor inclusă în ordonanța de urgență se referă la faptul că asiguratorii trebuie să le pună la dispoziție asiguraților, la cerere, calculul pe baza căruia a fost determinată valoarea poliței. În caz contrar, asigurătorii pot fi sancționați.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite