Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Târgul educației – ediția 2023

 Târgul educației – ediția 2023
Comentează 0

 Târgul educației – ediția 2023 s-a încheiat azi, 5 Mai. Organizat de Inspectoratul Școlar Județean Arad cu sprijinul și în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad - prin Centrul Cultural Județean Arad și cele două universități arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, ampla activitate educațională și-a dovedit impactul asupra publicului prin prezența unui număr exceptional de elevi și profesori.

Peste 4.000 elevi absolvenți ai claselor a VIII-a și cei ai claselor a XI-a și a XII-a și-au manifestat interesul pentru exponatele prezentate la cele 54 de standuri, având posibilitatea de a fi informați cu privire la oferta educațională prezentată de unitățile de învățământ, dar și de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, structurile M.A.I. și MApN și câțiva agenți economici.

Evenimentul a fost presărat cu momente culturale diverse, fiind organizate și desfășurate, totodată, ateliere de lucru cu elevii, respectiv antrenamente de autoevaluare în alegerea traseului școlar și al carierei, oferite de către psihologii și consilierii școlari ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad.

„Ne exprimăm recunoștința față de partenerii și colaboratorii care au sprijinit organizarea evenimentului și față de cei care au fost astăzi prezenți la deschiderea porților noii ediții a Târgului Educației, demonstrând interesul și prioritatea acordată elevilor și educației, în general. Inspectoratul Școlar Județean Arad încearcă să ofere elevilor un bun prilej de a se informa corect și suplimentar în ceea ce privește alegerea traseului școlar și al carierei elevilor, dar și un prilej de a purta discuții directe cu specialiștii în consiliere și orientare vocațională.  Ne-am bucurat de prezența unui număr atât de mare de elevi și ne exprimăm speranța că inițiativa noastră are eficiență în rândul acestora”, a declarat inspectorul școlar general, prof, Marius Göndör.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite