Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Târgul de Paști s-a deschis în Parcul Eminescu

Târgul de Paști s-a deschis în Parcul Eminescu
Comentează 0

Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad organizează în perioada 8 - 23 aprilie 2023 o nouă ediție a Târgului de Paști.

Acesta se desfășoară în Parcul „Mihai Eminescu“ și aici expun și vând produse în jur de 50 de comercianți: meșteri populari, artiști plastici ce realizează și comercializează produse hand-made și de artă meșteșugărească, în special specifice Sărbătorilor Pascale: ouă încondeiate, icoane pe sticlă și lemn, sculpturi în lemn și în piatră, aranjamente florale, obiecte decorative, obiecte de ceramică, produse artizanale, obiecte de sticlă etc.

De asemenea, sunt prezenți producători și comercianți de produse alimentare, specifice perioadei pascale: pască, cozonac, kurtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri.

Iar pe platoul din fața Palatului Administrativ sunt amplasate decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale, inclusiv grădina iepurașului, unde arădenii vor putea să-și facă fotografii.

Activitățile de producere și de comercializare a produselor se derulează în căsuțele puse la dispoziție de Centrul Municipal de Cultură Arad și în food-trucks.

În Parcul „Mihai Eminescu“ este amenajată și o zonă specială, dedicată copiilor cu loc de joacă, tobogane, carusel, și nelipsita căsuță unde se vor desfășura ateliere de creație.

Programul târgului va fi: zilnic, între orele 12:00 – 23:00.

Ne pregătim de Târgul de Paști. Am dorit să-l începem din acest weekend, surprinzând astfel momentul Paștelor Catolice și Floriile Ortodoxe. Târgul va râmâne deschis încă o săptămână după Paștele Ortodox, astfel încât să ne putem bucura de sărbătorile frumoase pe care ni le dorim. Ca loc de desfășurare am ales și în acest an Parcul „Mihai Eminescu» unde sunt căsuțele rezervate comercianților, iar platoul din fața Palatului Administrativ este decorat în ton cu specificul sărbătorii. Este un decor special creat  pentru cele mai reușite fotografii. Cred că va fi un eveniment frumos de care ne vom bucura cu toții, a declarat primarul Călin Bibarț.

Concurs „Decor Sărbători Pascale“

Concursul „Decor Sărbători Pascale“, organizat cu ocazia Târgului de Paște,  va premia comerciantul care va avea cel mai frumos decor al spațiului în care își desfășoară activitatea.

La concurs vor putea participa toate persoanele juridice care au fost acceptate în urma depunerii dosarelor, ca și comercianți la Târgul de Paști, ediția 2023. Aceștia vor  putea participa cu cel puțin o amenajare/decor.

Tema concursului este amenajarea/decorarea căsuței/food-truck-ului cu decor specific Sărbătorilor Pascale, cât și organizarea unei zone de relaxare cu scaune, bănci, mese, lumini decorative.

Realizarea zonei de relaxare astfel încât vizitatorii târgului să poată staționa să-și încarce device-ul, să citească noutățile on-line reprezintă un avantaj.

În amenajarea zonei este obligatorie includerea unui punct de colectare selectivă a deșeurilor (plastic și metal, hârtie, sticlă).

Amenajarea/decorul trebuie să exceleze prin calitate estetică și prin capacitatea utilă de a răspunde cerințelor privind zona de relaxare oferită vizitatorilor târgului.

Este interzisă distrugerea domeniului public sau al altor elemente aflate în proprietatea municipiului Arad, pentru amenajarea/decorarea efectuată.

Vor fi apreciate și punctate amenajările și decorurile în care vor prima calitatea, designul obiectelor, utilitatea și respectarea cerințelor temei.

Juriul va fi format din profesori și studenți ai  Facultății de Design din cadrul  Universității  Aurel Vlaicu”.

Criterii de jurizare:

Conformarea la tema propusă;

Calitatea funcțională a zonei de relaxare pentru vizitatori;

Calitatea de „prietenos cu mediul înconjurător“

Calitatea de utilizare a unor materiale calitative.

Comerciantul care a realizat cel mai frumos decor va fi scutit de plata taxelor de ocupare a domeniului public pe toată perioada târgului.

 

 

 

Galerie foto (89)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite